Державна кваліфікаційна атестація

Авторемонтник  -  23.06.2020      Початок 9.30   завершення 10.10

Для складання ДКА дистанційно, необхідно виконати послідовність дій:

1. Отримати від майстра виробничого навчання номер варіанту.

2. Підписати лист, на якому буде виконуватись робота за зразком:

Державна кваліфікаційна атестація

професія "Авторемонтник"

група ______________

_____________________________________________

(прізвище, ім`я, по батькові)

Варіант ___: (вказати номера відповідного варіанту)

3. Виписати у стовпчик  номера з варіанту.

4. Вибрати правильну відповідь для питання з тесту.

5. Термін виконання роботи 40 хвилин.

6. Завершену роботу сфотографувати і надіслати на електронну пошту керівника ДКА до 10.20:

група 40 - Кур`язов Р.А.  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

група 41 - Пасацька Ю.С.   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

група 42 - Гагаєва О.К.   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

7. З одного поштового адреса або номера надсилається одна робота!!!   При порушенні робота не зараховується!

_____________________________________________________________________________________________________________

Зразок виконаної роботи

Державна кваліфікаційна атестація

професія "Авторемонтник"

група  40

Іванов Микола Петрович

 

Варіант 5:

2,11,15,20,24,28,29,32,37,40,42,45,46,47,50,55,60,64,70,75,79,84,88,95,97,106,108,119,127,131,138,146,150,154,161,168,175,184,192,197,203,211,218,222,227,235,239,245,248,250

2

 а

42

 b

79

d

138

b

203

b

11

45

а 

84

146

211

а 

15

а 

46

а 

88

150

b

218

20

47

95

а 

154 a 222

24

а 

50

97

а 

161

227

а 

28

с

55

d

106

d

168

b

235

d

29

d

60

a

108

c

175

c

239

b

32

a

64

a

119

c

184

c

245

c

37

b

70

b

127

a

192

d

248

c

40

a

75

b

131

d

197

a

250

a

___________________________________________________________________________________________________________ 

Варіант 1: 1,7,14,20,26,30,35,41,44,50,52,56,60,66,72,81,86,89,94,98,104,111,114,119,125,128,134,140,143,146,150,153,158,165,173,182,189,195,202,205,209,213,217,221,225,229,235,240,244,249

Варіант2: 4,8,11,17,23,28,33,38,43,48,55,62,,69,74,76,83,92,97,102,107,113,117,120,126,131,136,139,142,147,154,157,160,162,168,174,179,186,193,199,201,207,211,215,220,227,230,233,238,243,250

Варіант 3: 3,6,9,15,22,27,32,39,45,49,51,59,63,68,80,88,91,95,99,106,112,118,121,127,133,137,145,149,151,156,159,163,171,176,181,185,191,194,197,200,204,210,216,219,224,228,232,237,246,248

Варіант 4: 2,10,12,18,19,24,29,34,37,42,47,54,61,70,75,79,84,90,96,100,103,105,110,116,123,130,135,141,148,155,164,169,177,183,187,188,,192,198,203,206,208,212,214,218,223,231,239,242,245,247

Варіант 5: 5,13,16,21,25,31,36,40,46,53,57,64,65,67,71,73,77,78,82,85,87,93,101,108,109,115,122,124,129,132,138,144,152,166,167,170,172,175,178,180,184,190,196,205,213,222,226,234,236,241

Варіант 6: 1,6,12,16,19,25,31,37,43,47,52,57,63,67,70,76,82,88,94,98,103,108,114,118,121,127,133,139,145,149,154,159,165,169,172,178,184,190,196,200,201,205,210,216,220,223,229,235,241,247

Варіант 7: 2,7,13,17,20,26,32,38,44,48,53,58,64,68,71,77,83,89,95,99,104,109,115,119,122,128,134,140,146,150,155,160,166,170,173,179,185,191,197,202,206,211,217,221,224,226,230,236,242,248

Варіант 8: 3,7,11,15,21,29,35,41,46,50,53,65,71,74,75,80,86,91,97,100,102,106,111,117,122,123,130,137,143,152,157,162,163,164,168,175,176,180,183,187,192,197,203,212,218,226,232,237,243,250

Варіант 9: 5,8,10,17,22,28,34,40,45,49,51,56,61,66,73,79,85,90,96,104,110,113,116,120,124,131,136,144,148,151,155,166,170,174,181,186,194,198,202,206,209,213,217,219,225,233,238,242,245,248

Варіант 10: 4,9,14,18,24,27,32,36,42,48,55,59,62,68,72,78,87,92,95,101,107,115,119,125,129,132,135,138,146,150,153,156,160,167,171,177,182,189,193,204,208,211,214,222,224,228,234,239,244,249

Варіант 11: 2,7,13,20,23,26,30,33,38,39,44,54,60,64,69,77,81,83,84,89,93,99,102,105,109,113,126,128,134,140,147,158,162,179,185,188,191,195,199,201,205,207,215,221,227,230,231,236,240,246

Варіант 12: 1,12,18,22,25,36,37,44,45,50,60,61,74,75,82,86,91,92,98,99,103,104,114,115,123,124,132,137,138,147,148,156,157,166,167,176,177,185,186,194,195,209,210,218,219,228,229,237,238,247 

Варіант 13: 6,7,17,18,28,29,41,42,48,49,54,55,66,67,77,78,84,85,93,94,117,118,126,127,134,135,140,141,160,161,169,170,171,172,187,188,196,197,202,203,211,212,223,224,233,234,242,244,245,246

Варіант 14: 8,14,15,23,24,33,34,43,62,63,70,71,86,87,95,96,105,106,112,113,121,122,132,133,143,144,151,152,158,164,172,173,179,180,190,192,198,199,207,208,215,216,225,226,231,235,240,241,249,250

Варіант 15: 9,16,20,26,31,32,38,46,47,52,53,58,59,64,68,69,76,81,89,90,97,101,107,108,119,120,130,131,139,146,150,154,155,164,165,171,178,189,193,201,206,213,214,217,221,228,230,236,244,248

Варіант 16: 5,10,11,19,25,27,30,35,39,40,51,56,57,65,72,73,79,80,88,100,102,109,110,111,116,125,128,129,136,142,145,149,153,162,163,168,174,175,183,184,192,200,204,205,220,227,235,239,242,250

Варіант 17: 1,6,12,17,21,25,30,37,44,49,51,56,62,67,71,75,80,87,94,99,101,106,112,117,121,125,130,137,144,149,151,156,162,167,171,175,180,187,194,199,201,206,212,217,221,225,230,237,244,249

Варіант 18: 2,12,15,20,26,31,36,40,45,50,52,59,65,70,76,81,86,90,95,100,102,109,115,120,126,131,136,140,145,150,152,159,165,170,176,181,186,190,195,200,202,209,215,220,226,231,236,240,245,250

Варіант 19: 3,7,13,16,22,28,34,39,43,48,53,57,63,66,72,78,84,89,93,98,103,107,113,116,122,128,134,139,143,148,153,157,163,166,172,178,184,189,193,198,203,207,213,216,222,228,234,239,243,248

Варіант 20: 4,8,11,19,23,27,32,38,41,47,54,58,61,69,73,77,82,88,91,97,104,108,111,119,123,127,132,138,141,147,154,158,161,169,173,177,182,188,191,197,204,208,211,219,223,227,232,238,241,247

Варіант 21: 5,10,14,18,24,29,33,35,42,46,55,60,64,68,74,79,83,85,92,96105,110,114,118,124,129,133,135,142,146,155,160,164,168,174,179,183,185,192,196,205,210,214,218,224,229,233,235,242,246

Варіант 22: 1,8,12,15,23,27,36,42,50,51,58,62,65,69,73,79,86,94,100,102,106,110,114,121,129,132,139,148,152,156,160,162,171,175,182,185,189,196,198,203,207,212,216,218,225,229,233,238,242,246

Варіант 23: 2,7,13,18,22,28,31,35,41,47,52,56,64,71,76,82,87,92,99,107,113,118,120,124,127,133,137,143,153,159,165,172,178,181,186,191,195,200,201,205,209,213,217,222,227,232,237,243,247,250

Варіант 24: 3,9,14,17,24,30,38,43,45,53,59,67,74,80,88,95,104,108,112,117,123,128,130,134,140,144,149,151,154,158,163,167,169,173,176,180,184,190,194,199,206,211,214,219,226,231,236,239,245,248

Варіант 25: 5,11,18,20,25,29,33,37,40,46,49,55,61,66,70,75,78,83,90,96,101,105,111,116,122,125,131,135,136,142,146,155,161,164,170,174,179,183,188,192,202,208,215,220,224,228,234,240,244,249

 

Тестові завдання для державної кваліфікаційної атестація

 професія 7239  Авторемонтник,  5 розряд

  1. Обпилювання - це операція
  1. зняття шару металу за допомогою ножівки
  2. зняття шару металу за допомогою шабера
  3. зняття шару металу за допомогою зубила
  4. зняття шару металу за допомогою напилка
  1. За профілем різьба буває
  1. ліва та права
  2. зовнішня та внутрішня
  3. трикутна, прямокутна, трапецоїдна, упорна, кругла
  4. упорна, кругла
  1. Найбільшою корозійною стійкістю володіють такі метали
  1. мідь
  2. залізо
  3. хром, нікель
  4. алюміній
  1. Цифра в марці сталі Ст.4 означає
  1. номер сталі
  2. нічого
  3. кількість вуглецю 0,4%
  4. номер деталі

5.Штангенциркуль призначено для

  1. зовнішніх, внутрішніх вимірювань та для визначення глибини
  2. тільки зовнішніх і внутрішніх вимірювань
  3. тільки визначення глибини
  4. визначення відхилень

6.Мікрометр важільний належить до

  1. штихових засобів вимірювання
  2. мікрометричних засобів вимірювання
  3. важільних засобів вимірювання
  4. індикаторних засобів вимірювання.

7.При ремонті автомобілів з високим розташуванням вузлів і деталей застосовуються

  1. сходи – драбини з рівнями шириною не менше100 мм
  2. сходи – драбини з рівнями шириною не менше 150 мм
  3. приставні сходи
  4. металева драбина

8.При опіках шкіри  кислотою необхідно виконати такі заходи

  1. промити розчином борної кислоти( одна чайна ложка кислоти на склянку води)
  2. промити слабким розчином оцтової кислоти (оцет на половину розведений водою)
  3. промити розчином питної соди (одна чайна ложка соди на склянку води)
  4. промити кип’яченою водою
  1. Існує класів зварювання
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  1. Класи зварювання мають назви
  1. термічний, механічний, динамічний
  2. термотехнічний, механічний, термічний
  3. термомеханічний, термічний, механічний
  4. термітний, механічний, термомеханічний
  1. Лазерне зварювання відноситься до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний         
  2. технічний
  3. механічний
  4. термомеханічний
  1. Ультразвукове зварювання відносять до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний
  2. технічний
  3. термомеханічний
  4. механічний

13.Кут нахилу електрода, при якому проплавлення основного металу буде меншим, повинен бути

  1. кутом вперед вздовж шва
  2. кутом назад вздовж шва
  3. кутом вперед поперек шва
  4. кутом назад поперек шва
  1. Зварювання вибухом відносять до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний
  2. механічний
  3. термотехнічний
  4. термомеханічний
  1. Контактне зварювання відносять до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний
  2. термомеханічний
  3. механічний
  4. технічний
  1. Газове зварювання відносять до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний
  2. механічний
  3. термомеханічний
  4. термотехнічний
  1. Автоматичне зварювання під шаром флюсу відносять до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний
  2. механічний
  3. технічний
  4. термомеханічний

18.Існує  декілька  видів контактного зварювання

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

19 Електрошлакове зварювання відносять до  класу зварювання, яке має назву

  1. термічний
  2. механічний
  3. термомеханічний
  4. термотехнічний
  1. Зварювання тертям відносять до класу зварювання, яке має назву
  1. термічний
  2. механічний
  3. термотехнічний
  4. термомеханічний

21.Довжина короткого шва в мм дорівнює

  1. до 200
  2. до 300
  3. до 500
  4. до 1000

22.Продовжіть назву шва: переривчастий...

  1. замковий
  2. кутовий
  3. кільцевий
  4. ланцюговий
  1. Просторових положень у зварюванні
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

24.У зварюванні не існує  просторового положення з назвою

  1. стельове
  2. горизонтальне
  3. верхнє
  4. нижнє
  1. Спосіб виконання вертикальних швів, який застосовують для більш глибокого проплавлення металу, виконується
  1. від середини стику до країв
  2. з верху до низу
  3. з низу до верху      
  4. від країв до середини стику
  1. Катет шва не має відношення до з’єднання, яке має назву
  1. стикове
  2. кутове
  3. таврове
  4. внапуск
  1. Назва шва, якого не буває, за відношенням до навантажень
  1. лобовий
  2. головний
  3. фланговий
  4. косий
  1. Прихватки в тавровому з’єднанні доцільно виконувати
  1. з того боку, де буде виконуватись перший шов, щоб при хватка переправлялась при зварюванні
  2. із протилежного боку від шва, тому що це попереджує деформації зварного з’єднання
  3. з будь-якої точки
  4. на торцях зварного з`єднання

29.Довжина середнього шва в мм дорівнює

  1. до 300
  2. до 500
  3. до 1000
  4. до 1500

30.Ширина вузького шва  е  дорівнює

  1. від 0,5 до 1,0 dел
  2. від 0,8 до 1,5 dел
  3. від1,0 до 2,5 dел
  4. від 1,5 до 4 dел

31.Назва шва, якого не існує,  за протяжністю

  1. переривчастий шаховий     
  2. кільцевий
  3. переривчастий ланцюговий
  4. суцільний

32.Назва шва, якого не існує, за формою зовнішньої поверхні

  1. випуклий
  2. увігнутий
  3. стиснутий      
  4. нормальний
  1. Глибина проплавлення - це
  1. найбільша глибина металу шва на яку проникає розплавлений метал
  2. найбільша глибина розплавленого основного металу в перерізі шва
  3. елемент зварного з'єднання , який утворився після кристалізації розплавленого металу зварної ванни
  4. розплавлений метал.
  1. Назвіть основні геометричні параметри зварного шва стикового з'єднання
  1. ширина валика, глибина провару, товщина пластини, підсилення
  2. ширина валика, глибина провару, катет шва
  3. ширина валика, глибина провару, підсилення шва, зазор
  4. ширина валика, глибина провару.
  1. Витратоміри призначені для
  1. вимірювання й точного контролю витрат газів
  2. вимірювання й контролю тиску газів
  3. для регулювання витрат газів
  4. регулювання подачі газу.

36.Перед зварюванням стикового багатошарового з`єднання у горизонтальному положенні виконується зріз на кромці

  1. на верхній
  2. на нижній
  3. на обох                               
  4. не важливо
  1. 37. Кількість прихваток та їх довжина залежить від
  1. вимог замовника
  2. товщини та довжини зварювальних деталей
  3. марки та діаметра зварювальних матеріалів
  4. виду виробу

38.Служить для затиску електрода та підводу зварного струму

  1. зварювальний кабель
  2. електродотримач
  3. пасатижі
  4. круглогубці.
  1. Зовнішня вольт-амперна характеристика джерела живлення зварювальної дуги називається крутоспадаючою тому, що при зміні струму у зварювальному колі на малу величину
  1. напруга на вихідних клемах змінюється на велику величину
  2. напруга на вихідних клемах змінюється також на малу величину.
  3. погіршується якість зварювання;
  4. поліпшується якість зварювання.
  1. Визначити вид дефекту, який залишається в місцях обриву дуги
  1. не провари
  2. пори
  3. кратери
  4. тріщини.
  1. Основна трудність при зварюванні стикових з’єднань одностороннім швом
  1. можливість утворення не провару
  2. можливість утворення підрізу
  3. можливість утворення напливу
  4. можливість утворення тріщин.
  1. Прихватки не рекомендується ставити в місцях початку зварного шва тому, що
  1. вони являються скупченням дефектів
  2. на торцях пластин можуть виникнути концентратори напруг
  3. це не має ніякого значення при зварюванні
  4. це впливає на геометричні розміри деталі.
  1. Найбільша температура зварювальної дуги знаходиться на
  1. катоді
  2. аноді
  3. стовпі дуги
  4. катодній плямі
  1. Підбір діаметру електрода залежить від
  1. товщини металу
  2. сили струму
  3. марки і складу металу
  4. просторового положення зварювання
  1. Зварювальна дуга складається із
  1. катодна і анодна зона
  2. катода, стовпа дуги і анода
  3. катода, стовпа дуги, анода і метала
  4. стовпа дуги.
  1. Підбір світофільтру зварної маски залежить від
  1. освітлення в приміщенні або на вулиці
  2. сили зварювального струму
  3. типу обладнання і електродних матеріалів
  4. стану зору зварника
  1. У позначенні марки електрода товсте покриття позначається літерою
  1. М
  2. С
  3. Д
  4. Г
  1. В прихватках знайдені дефекти, необхідно виконати такі дії перед зварюванням
  1. не видаляти, вони переплавляються у процесі зварювання
  2. достатньо тільки зачистити прихватки металевою щіткою
  3. необхідно прокувати прихватки молотком
  4. прихватки повинні бути видалені

49.Дефекти, у вигляді зменшення товщини основного металу у вигляді канавок вздовж зварного шва,  мають назву

  1. кратери
  2. непровари
  3. свищі
  4. підрізи
  1. Висота прихваток при зварюванні пластин товщиною 10 мм повинна бути
  1. 5-6мм
  2. не менше товщини деталі
  3. не більше 3-х мм
  4. немає різниці
  1. Класифікують сталі за зварюваністю
  1. залежно від вмісту вуглецю
  2. залежно від товщини металу
  3. залежно від виробу
  4. залежно від способу зварювання
  1. Перед зварюванням стикового багатошарового з`єднання у горизонтальному положенні виконується зріз на кромці
  1. на верхній
  2. на нижній
  3. на обох                               
  4. не важливо
  1. Дефект у вигляді заглиблення в місцях обриву зварної дуги має назву
  1. свищ
  2. не провар
  3. кратер
  4. пора
  1. Товщина стінки кисневого балона складає
  1. 3 мм
  2. 5 мм
  3. 7 мм
  4. 8 мм
  1. Оберіть із переліку газів той, що є активним захисним газом
  1. аргон
  2. гелій
  3. кисень
  4. вуглекислий газ
  1. У зварюванні існує основні просторові положення, їх кількість
  1. 2
  2. 4
  3. 3
  4. 5
  1. 57. Відсотки, рекомендовані для зменшення сили зварювального струму у вертикальному положенні шва в порівнянні із нижнім положенням, дорівнюють
  1. не важливо
  2. на 5%
  3. на 10-15%
  4. на 20%

58.Трансформатор типу ТД  відноситься до групи трансформаторів, яка має назву

  1. із збільшеним магнітним розсіянням
  2. з нормальним магнітним розсіянням і окремою реактивною котушкою
  3. з нормальним магнітним розсіянням і суміщеною реактивною котушкою
  4. із зменшеним магнітним розсіянням.

59.Зварювальний інвертор виробляє струм, який має назву

  1. постійний низької частоти
  2. постійний високої частоти
  3. змінний низької частоти
  4. змінний високої частоти
  1. За стандартами довжина електроду діаметром 3 або 3,2 мм повинна бути
  1. 300 мм
  2. 350 мм
  3. 320 мм
  4. 450 мм
  1. Назва важливої характеристики джерела живлення ( залежність між напругою на вихідних клемах джерела і силою зварювального струму),має назву
  1. зовнішня вольт-амперна характеристика
  2. внутрішня вольт-амперна характеристика
  3. зовнішня ом-амперна характеристика
  4. внутрішня герц-амперна характеристика
  1. Принцип, на якому працює зварювальний трансформатор, має назву
  1. принцип електромагнітного розсіяння
  2. принцип електромагнітної індукції
  3. принцип електровзаємної індукції
  4. принцип електричної індукції

63. Відмінність зварювальних трансформаторів від електричних

  1. знижують напругу
  2. не мають регулюючих пристроїв
  3. збільшують напругу
  4. зовнішня характеристика зварювання м’яка.

64.Частина магнітопровода в трансформаторі де розташована котушка має назву

  1. ярмо
  2. осердя
  3. стрижень
  4. хомут
  1. Зварювальний випрямляч відноситься до
  1. устаткування для зварювання
  2. зварювального інструменту
  3. пристосуванням для зварювання
  4. зварювального матеріалу
  1. При зменшенні відстані між обмотками зварювального трансформатора, зварювальний струм
  1. зменшується
  2. збільшується
  3. остається незмінним
  4. перетворюється на змінний
  1. Напруга холостого ходу джерела живлення – це
  1. напруга на вихідних клемах при розімкненій зварювальній дузі
  2. напруга на вихідних клемах при горінні зварювальної дузі
  3. напруга мережі, до якої підключено джерело живлення
  4. напруга не увімкнутого у мережу джерела живлення
  1. Прихватки в зварному зєднанні  виконуються для
  1. попередження зварювальних напруг
  2. збереження в процесі зварювання встановленого зазору та суміщення кромок
  3. забезпечення проплавлення кореня шва
  4. естетичного вигляду шва.
  1. Місце, спеціально обладнане для виконання зварювальних робіт
  1. зварювальний стіл, освітлення, вентиляція
  2. зварювальний пост
  3. зварювальна кабіна
  4. кабіна зварювальника.
  1. До джерел живлення зварювальної дуги змінним струмом відносять
  1. випрямлячі
  2. трансформатори
  3. перетворювачі
  4. інвертори

71.До джерел живлення зварювальної дуги постійним струмом  високої частоти відносіть 

  1. випрямлячі
  2. перетворювачі
  3. трансформатори
  4. інвертори
  1. У трансформаторах типу ТД зварний струм регулюють за допомогою
  1. дроселя
  2. щита
  3. обмоток
  4. штуцера.

73.Монтаж, демонтаж, нагляд за ремонтом та експлуатацією зварювального обладнання здійснюють                                                 

  1. електромонтери і наладчики
  2. зварники 4 розряду
  3. зварники 3-4 розряду
  4. електрики 5 розряду.

74.При налагоджені, технічних оглядах, ремонті та експлуатації зварювального устаткування найнебезпечнішим є          

  1. ураження органів зору
  2. ураження електричним струмом
  3. отруєння шкідливими парами та газами
  4. ураження слуху.

75.Аргон поставляють до місця зварювання у

  1. балонах сірого кольору під тиском 15 МПа
  2. балонах білого кольору під тиском 15 МПа
  3. балонах бакитного кольору під тиском 15 МПа
  4. балонах чорного кольору під тиском 15 МПа

76.Плавне регулювання зварного струму у перетворювачах виконують за допомогою:        

  1. реостата
  2. обмоток генератора
  3. електродвигуна
  4. термостата.

77.Дія зварювального трансформатора заснована на          

  1. явищі електромагнітної індукції
  2. розсіюванні магнітного потоку
  3. електрорушійній силі розсіювання
  4. явище зварювальної дуги.
  1. Необхідно виконати зварне з`єднання напівавтоматичним зварюванням суцільним дротом. Дріт для при хваток повинен бути
  1. такої марки, яка забезпечує найбільш міцний метал
  2. такої марки, яка забезпечує найбільш пластичний метал
  3. тієї ж марки, що й для зварювання кореневого проходу
  4. меншого діаметру у порівнянні з наступними шарами шва
  1. Потужний тривалий електричний розряд в газах, який супроводжується виділенням значної кількості тепла і світла, має назву
  1. іонізація газу
  2. зварна дуга
  3. блискавка
  4. іскра.
  1. Дуга, яка горить в повітрі, називається
  1. відкрита
  2. закрита
  3. дуга, яка горить в захисних газах
  4. зварювальна.
  1. За принципом дії зварювальні дуги бувають
  1. довгі та короткі
  2. прямої, непрямої та комбінованої дії
  3. змінного та постійного струму
  4. переривчасті.

82.Дугу комбінованої дії називають

  1. трифазною,  високопродуктивною
  2. високо витратною
  3. низькопродуктивною
  4. високопродуктивною.

83.Сплав, утворений переплавленим основним і наплавленим металом, має назву   

  1. зона термічного впливу
  2. зона сплавлення
  3. метал шва
  4. зона зварювальної дуги.
  1. Метал, який знаходиться на межі шва і основного металу, має назву
  1. зона термічного впливу
  2. зона сплавлення
  3. метал шва
  4. зона зварювання.

85.Ділянка основного металу, яка не підлягає розплавленню; її структура і властивості змінюються під впливом нагрівання при зварюванні, має назву

  1. зона термічного впливу
  2. зона сплавлення
  3. метал шва
  4. зварювальний шов.
  1. Кількість груп, на які поділяються сталі за зварюваністю 
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  1. Вид електродного покриття, яке призначене для зварювання тільки на постійному струмі
  1. Кисле
  2. Основне
  3. Рутилове
  4. Целюлозне
  1. Дії, які необхідно виконати перед зварюванням, якщо в прихватках знайдені дефекти
  1. переплавити у процесі зварювання
  2. достатньо тільки зачистити прихватки металевою щіткою
  3. необхідно прокувати прихватки молотком
  4. прихватки повинні бути видалені
  1. Трансмісія – це сукупність агрегатів, призначених для передачі
  1. крутного моменту від двигуна на ходову частину
  2. крутного моменту від двигуна на ведучих коліс
  3. крутного моменту від двигуна на передній міст
  4. крутного моменту від двигуна на задній міст
  1. 90. Робочий об'єм циліндра – це простір, який
  1. заходиться над поршнем при його положенні в начальній мертвій точці
  2. знаходиться над поршнем при його положенні в верхній мертвій точці
  3. звільняє поршень при переміщенні з верхньої мертвої точки до нижньої мертвої точки
  4. заходиться під поршнем при його положенні в нижній мертвій точці
  1. 91. Літраж багатоциліндрового двигуна – це
  1. сума повних об’ємів всіх циліндрів двигуна
  2. сума робочих об’ємів всіх циліндрів двигуна
  3. сума об’ємів всіх циліндрів двигуна
  4. сума об’ємів всіх циліндрів двигуна

92..   Зі  збільшенням  величини ступенів стискання потужність двигуна

  1. збільшується
  2. зменшується
  3. збільшується в два рази
  4. не змінюється
  1. Кривошипно-шатунний механізм служить для
  1. перетворення крутного моменту в обертальний рух
  2. перетворення зворотно-поступального руху поршня в обертальний рух колінвалу
  3. перетворення правого моменту в обертальний рух
  4. перетворення зворотного руху поршня в обертальний рух колінвалу
  1. Склад кривошипно-шатунного механізму
  1. колінвал, маховик, поршень, шатуни, кільця
  2. колінвал, штовхачі, коромисла, поршні, кільця, шатуни, маховик
  3. блок циліндрів, головка блока, колінвал, маховик
  4. блок циліндрів, головка блока, колінвал, маховик, шатуни, поршні, кільця, поршневі пальці, вкладиші
  1. Газорозподільний механізм служить для
  1. подачі горючої суміші в циліндри двигуна
  2. перетворення палива в горючу суміш
  3. своєчасної подачі горючої суміші в циліндри двигуна і випуску відпрацьованих газів
  4. подачі горючої суміші у двигун
  1. Система охолодження призначена для
  1. нагрівання горючої суміші
  2. охолодження мастила в картері двигуна
  3. прогріву двигуна, підтримання оптимальної температури двигуна
  4. охолодження горючої суміші
  1. Редукційний клапан системи змащення служить для
  1. очищення мастила
  2. охолодження мастила
  3. перепустки в магістраль
  4. зберігання системи від надмірного тиску
  1. Система живлення служить для
  1. зберігання запасу палива і його подачі, очищення, очищення повітря
  2. приготування горючої суміші
  3. випуску відпрацьованих газів
  4. всього перерахованого
  1. Система живлення карбюраторного двигуна має у складі: бак, фільтр-відстійник, паливний насос, фільтр тонкої очистки палива, повітряний фільтр та
  1. карбюратор
  2. фільтр грубої очистки палива, насос високого тиску
  3. паливопроводи, карбюратор, випускні трубопроводи, глушник
  4. фільтр грубої очистки палива, паливопроводи, карбюратор, повітряний фільтр
  1. Система живлення дизельного двигуна має у складі: бак, фільтр грубої очистки, паливно- підкачувальний насос, насос високого тиску, форсунки та
  1. карбюратор, повітряний фільтр, глушник
  2. повітряний фільтр, випускні трубопроводи, глушник
  3. фільтр тонкої очистки, повітряний фільтр, випускні трубопроводи, глушник
  4. фільтр тонкої очистки, глушник.
  1. Суміш називається збагаченою, якщо
  1. на 1 кг палива припадає 17,5 кг повітря
  2. на 1 кг палива припадає від 13,5 до 15 кг повітря
  3. на 1 кг палива припадає менше 13 кг повітря
  4. на 1 кг палива припадає від 5 до 10 кг повітря
  1. Збагачена суміш використовується при
  1. запуску двигуна
  2. роботі на холостому ході
  3. роботі на повних навантаженнях
  4. роботі на холостому ході і повних навантаженнях
  1. Частина системи охолодження, яка регулює температуру рідини, прискорює прогрівання двигуна, є
  1. водяний насос
  2. термостат
  3. вентилятор
  4. радіатор
  1. Карбюратор складається з таких систем
  1. поплавкової і змішувальної камер
  2. головної дозуючої системи, економайзера
  3. головної дозуючої системи, системи прискорювального насоса, системи холостого ходу і системи економайзера, системи пуску, перехідної системи
  4. головної дозуючої системи, системи прискорювального насоса, системи пуску
  1. Прискорювальний насос карбюратора вступає в роботу при
  1. роботі двигуна на повних навантаженнях
  2. різкому натисканні на педаль газу
  3. переході роботи двигуна з повних навантажень на холостий хід
  4. роботі двигуна на низьких навантаженнях
  1. Економайзер вступає в роботу при
  1. запуску двигуна
  2. роботі на холостому ході
  3. роботі на повних навантаженнях
  4. зупинці двигуна
  1. Трансмісія складається з таких складових
  1. зчеплення, карданна передача, задній міст
  2. зчеплення, коробка передач, роздавальна коробка, карданна передача, головна передача, диференціал і напіввісі
  3. зчеплення, роздавальна коробка, карданна передача, головна передача, диференціал і напіввісі
  4. зчеплення, роздавальна коробка, карданна передача, головна передача
  1. Зчеплення призначене для
  1. передачі крутного моменту від двигуна на коробку передач
  2. короткочасного від’єднання двигуна від трансмісії і плавного їх з’єднання
  3. збільшення крутного моменту
  4. зменшення крутного моменту від двигуна на коробку передач
  1. Неповне вмикання зчеплення, якщо
  1. великий вільний хід педалі зчеплення
  2. знос накладок веденого диска чи їх замаслення
  3. вижимні ричажки знаходяться в різних плоскостях
  4. малий вільний хід педалі зчеплення
  1. Синхронізатор призначений для
  1. збільшення передаточного числа
  2. безшумного включення передач
  3. збільшення крутного моменту
  4. зменшення передаточного числа
  1. Роздавальна коробка призначена для
  1. включення і виключення переднього ведучого моста
  2. збільшення швидкості руху
  3. розподілення крутного моменту між ведучими мостами автомобіля
  4. виключення переднього моста

112.. Головна передача служить для

  1. збільшення крутного моменту і передачі його на ведучі колеса під прямим кутом
  2. збільшення швидкості руху автомобіля
  3. зменшення шуму на повороті
  4. збільшення шуму на повороті
  1. Диференціал призначений для
  1. збільшення радіуса повороту автомобіля
  2. зменшення радіуса повороту автомобіля
  3. передачі моменту з різними кутовими швидкостями
  4. передачі крутного моменту з різними кутовими швидкостями до півосей
  1. Примусове блокування диференціалу застосовують для
  1. збільшення крутного моменту
  2. збільшення швидкості обертання ведучих коліс
  3. підвищення прохідності транспортного засобу
  4. зменшення крутного моменту
  1. Амортизатор – це пристрій для
  1. гасіння коливань і поглинання  поштовхів та ударів  рухомих елементів
  2. передачі зусилля на раму автомобіля
  3. передачі зусилля на балки мостів та корпус автомобіля
  4. передачі зусилля на балки автомобіля
  1. Рульове керування складається з елементів
  1. рульового механізму і рульового приводу
  2. рульового колеса, картера вала і тяг
  3. ролика і черв’яка, картера, сошки і тяг
  4. ролика і черв’яка, картера, сошки
  1. На легкових автомобілях встановлені гальма такого виду
  1. гідравлічні механізми коліс і гідровакуумний підсилювач
  2. гідравлічні механізми коліс, гідропривід і вакуумний підсилювач
  3. пневмопривід коліс, компресор і гальмівний кран
  4. гідравлічні механізми коліс і вакуумний підсилювач
  1. Мінімально допустима товщина зношених гальмових колодок вантажного автомобіля
  1. 3 мм
  2. 5 мм
  3. не менше 0,5 мм
  4. 7 мм
  1. Густина електроліту літом складає
  1. 1,23
  2. 1,27
  3. 1,29
  4. 1,25
  1. Густина електроліту зимою складає
  1. 1,23
  2. 1,27
  3. 1,29
  4. 1,25
  1. Рівень електроліту перевіряється таким пристроєм
  1. олівцем
  2. стержнем від ручки
  3. лінійкою
  4. скляною трубкою
  1. Густина електроліту перевіряється прибором
  1. кислотомір
  2. спиртометр
  3. ареометр
  4. манометр
  1. Зазор, який допускається між контактами переривача
  1. 0,25-0,30 мм
  2. 0,30-0,40 мм
  3. 0,45-0,50 мм
  4. 0,35-0,45 мм
  1. Відцентровий регулятор призначений для
  1. визначення кількості обертів колінвала
  2. зміни кута запалювання залежно від загрузки
  3. зміни кута запалювання залежно від числа обертів колінвала
  4. зміни кута запалювання незалежно від загрузки
  1. Вакуумний регулятор призначений для
  1. зміни кута запалювання, залежно від навантаження
  2. зміни кута запалювання, залежно від числа обертів колінвала
  3. визначення кількості обертів колінвала
  4. визначення кількості кругів колінвала
  1. Зазор між електродами свічки запалювання перевіряється
  1. щупом пластинчастим
  2. щупом круглим
  3. лінійкою
  4. щупом квадратним
  1. Зазор між електродами свічки регулюється
  1. спеціальним приладом
  2. підгинанням бокового електроду
  3. щупом
  4. пластиною
  1. Запобіжники призначені для
  1. передачі струму на споживачі
  2. захисту кола струму від замикання
  3. підсвічування споживачів
  4. регулювання струму

129.У колісній формулі автомобіля друга цифра вказує на

  1. загальна кількість коліс на автомобілі
  2. кількість ведучих коліс
  3. кількість керованих коліс
  4. кількість некерованих коліс
  1. Сухарики при кріпленні пружини на стрижні клапана своїми бортиками входять
  1. у кільцеву виточку на стрижні клапана
  2. в опорну шайбу
  3. у напрямну втулки
  4. не відомо
  1. Поршні двигуна внутрішнього згорання виготовляються із
  1. сталі
  2. міді
  3. силуміну
  4. латуні
  1. Для одержання заднього ходу в коробці передач встановлюють
  1. проміжну шестерню
  2. вторинний вал
  3. проміжний вал
  4. первинний вал
  1. Пристрій, що запобігає мимовільному ввімкненню передач
  1. Синхронізатор
  2. Замок
  3. Фіксатор
  4. Ключ
  1. Способи, якими забезпечується циркуляція дизпалива між паливним баком та паливним насосом високого тиску
  1. паливопідкачувальним насосом
  2. стисненим повітрям
  3. паливним насосом високого тиску
  4. розрідженням в впускному колекторі
  1. Найбільш токсичними речовинами в газах двигунів, що відробили, є
  1. водень
  2. вуглець
  3. окис вуглецю
  4. кисень
  1. Люфт у з’єднанні черв’як-ролик регулюється при положенні керованих коліс
  1. крайньому лівому
  2. крайньому правому
  3. середньому
  4. у будь-якому
  1. Прилад, в якому відбувається віддача тепла від охолодної рідини в атмосферу
  1. у радіаторі
  2. у вентиляторі
  3. у відцентрованому насосі
  4. у круговому вентиляторі
  1. Карбюраторні двигуни відносяться до двигунів
  1. з зовнішнім сумішоутворенням
  2. з внутрішнім сумішоутворенням
  3. з внутрішнім і зовнішнім сумішоутворенням
  4. без сумішоутворенням
  1. Туге обертання рульового вала може бути зумовлено
  1. деформацією деталей рульового привода, неправильним регулюванням приводу
  2. надлишком оливи
  3. неправильним регулюванням приводу або механізму
  4. деформацією деталей рульового привода
  1. Двигун, в якому горюча суміш наприкінці такту стиску самозаймається
  1. у карбюраторному
  2. у газовому
  3. у дизельному
  4. у електричному
  1. Прилад, у якому перетвориться струм низької напруги в струм високої напруги, є
  1. переривник
  2. розподільник
  3. котушка запалювання
  4. котушка розподільника
  1. Причиною поганої дії гальм можуть бути
  1. підтікання рідини з гідроприводу, попадання повітря в гідропривід
  2. порушення регулювання приводу або механізму
  3. низький тиск у пневмоприводі
  4. всі вказані чинники
  1. Перегрів двигуна може супроводжуватись наступними явищами
  1. підгоранням клапанів
  2. коробленням головки блока
  3. заляганням кілець
  4. всіма переліченими явищами
  1. Робочий цикл у чотирьохтактному двигуні відбувається за
  1. один оберт колінвала
  2. два оберти колінвала
  3. чотири оберти колінвала
  4. три оберти колінвала

145.Маховик служить для

  1. підвищення рівномірного обертання колінвала
  2. врівноваження незбалансованих мас
  3. запуску двигуна стартером
  4. підвищення рівномірного обертання колін вала, запуску двигуна стартером
  1. Направляючі втулки клапанів виготовлені
  1. з чавуну
  2. з силуміну
  3. з бронзи
  4. з латуні
  1. Регулювання теплових зазорів клапанів проводиться
  1. на холодному двигуні
  2. на прогрітому двигуні
  3. на гарячому двигуні
  4. різниці немає
  1. В системі мащення вантажних автомобілів застосовуються фільтри
  1. з паперовим фільтруючим елементом
  2. відцентрові
  3. з паперовим фільтруючим елементом, відцентровані
  4. не відцентровані
  1. Система технічного обслуговування організовується для
  1. підтримання функціональних властивостей механізмів, агрегатів і автомобіля в цілому
  2. запобігання передчасного механічного зношення деталей
  3. своєчасне усунення дефектів
  4. рішення всіх  перерахованих завдань
  1. Масло в двигуні змінюється при
  1. технічному обслуговуванні (ТО)-1
  2. технічному обслуговуванні (ТО)-2
  3. сезонному обслуговуванні (СО)
  4. технічному обслуговуванні (ТО)-5
  1. Призначенням щоденного обслуговування (ЩО) є виконання
  1. регулювальних робіт
  2. підготовки рухомого складу до експлуатації в зимовий або літній час
  3. загального контролю технічного стану автомобіля
  4. всіх перерахованих робіт
  1. Призначенням сезонного обслуговування (СО) є виконання
  1. загального контролю технічного стану автомобіля
  2. підготовки рухомого складу до експлуатації в зимовий або літній час
  3. мастильних робіт
  4. всіх перерахованих робіт
  1. Призначенням технічного обслуговування (ТО)-1 та технічного обслуговування (ТО)-2 є виконання
  1. загального контролю технічного стану автомобіля
  2. підготовки рухомого складу до експлуатації в зимовий або літній час
  3. мийних робіт
  4. підтримки технічного стану автомобіля в працездатному стані
  1. Зчеплення «буксує», якщо
  1. великий вільний хід педалі
  2. відсутній вільний хід педалі
  3. знос підшипника муфти вимикання
  4. повітря в гідроприводі
  1. Дисбаланс колінчастого вала усувають такими діями
  1. зняттям металу в противовагах
  2. висвердлюванням металу в противовагах
  3. установкою додаткових деталей
  4. зварюванням деталей
  1. До зниження компресії в циліндрах двигуна ведуть такі дефекти клапанів
  1. знос стрижня клапана
  2. знос торця клапана
  3. знос робочих фасок тарілок
  4. знос неробочих форсунок
  1. Завершальна операція при відновленні зношених гільз циліндрів під ремонтний розмір має назву
  1. розточка
  2. розвертання
  3. притирання
  4. хонінгування
  1. Зниження компресії в циліндрах двигуна відбуваються через такі причини
  1. зношування підшипників колінчастого вала
  2. зниження продуктивності масляного насоса
  3. збільшення продуктивності масляного насоса
  4. зносу деталей циліндропоршневої групи
  1. Зливати відпрацьоване масло із системи змащення потрібно таки чином
  1. після зниження температури двигуна до 40 ° С
  2. відразу ж після вимкнення прогрітого двигуна
  3. після охолодження двигуна
  4. в будь-який момент незалежно від температури двигуна
  1. Тиск в циліндрі наприкінці такту стиснення вимірюється
  1. компрессометром
  2. лінійкою
  3. кіслотомером
  4. динамометр-люфтометром
  1. Двигун прослуховується таким чином
  1. динамометричною рукояткою
  2. важелем плунжерним солідолонагнітачем
  3. стетоскопом
  4. компрессометром
  1. Експлуатація автомобіля заборонена при таких видах несправності рульового керування
  1. послаблення кріплень і порушення шплінтовки
  2. люфт рульового колеса більше допустимого
  3. великий знос деталей рульового керування
  4. при всіх перерахованих несправності
  1. Рівень електроліту в акумуляторній батареї повинен бути
  1. вище пластин на 10-20 мм
  2. вище пластин на 10-15 мм
  3. вище на 20-25 мм
  4. вище пластин на 8-12 мм
  1. В систему охолодження, при зниженні рівня охолоджуючої рідини в результаті випаровування, доливають таку рідину
  1. охолоджуючу рідину того ж складу
  2. дистильовану воду
  3. воду або охолоджуючу рідину
  4. газовану воду

165.Перевірка і регулювання теплових зазорів в газорозподільному механізмі проводиться при

  1. технічному обслуговуванню (ТО)-1
  2. технічному обслуговуванню (ТО)-2
  3. сезонному обслуговуванню (СО)
  4. технічному обслуговуванню (ТО)-3
  1. Важке перемикання передач викликають такі причини
  1. знос шестерень
  2. знос підшипників і шліцьових з'єднань
  3. деформація важеля перемикання передач
  4. деформація вилок перемикання передач
  1. Рукоятка (важіль) стоянкового гальма перед регулюванням приводу повинна знаходитися в такому положенні
  1. в передньому (нижньому)
  2. в задньому (верхньому)
  3. в середньому
  4. у верхньому
  1. Заїдання гальм відбувається при таких причинах
  1. поломки стяжних пружин гальмівних колодок
  2. збільшення зазору між накладками гальмівних колодок і барабана
  3. малого зазору між колодками і барабаном
  4. великого вільного ходу педалі гальма
  1. Неправильне регулювання світла фар призводить до таких наслідків
  1. перегорання лампочок
  2. відведення автомобіля вліво
  3. відведення автомобіля вправо
  4. погіршення освітлення дороги
  1. Відсутність зарядного струму при роботі двигуна визначається приладом
  1. контрольною лампою
  2. тахометром
  3. барометром
  4. економайзером
  1. Економічно й технічно оптимальна сукупність параметрів, що утворює типорозмірні ряди, в які автомобілі об’єднано за їх параметрами має назву
  1. типаж автомобіля
  2. компонувальна схема автомобіля
  3. тип кузова
  4. класифікація автомобілів
  1. Перекоси каркасу кузова, деформації віконних і дверних проємів, крил, капота, бризговиків, даху, руйнування зварних з’єднань, розриви належать до
  1. експлуатаційних пошкоджень
  2. аварійних пошкоджень
  3. конструктивних недоробок
  4. втомні спрацювання

173.Кабіни вантажних автомобілів поділяють, залежно від компонування автомобіля, на

  1. капотні і безкапотні
  2. каркасні, скелетні, оболонкові
  3. рознімні і нерознімні
  4. однооб’ємні, двооб’ємні, триоб’ємні

174.Компонувальні схеми автобусів різняться за способом розташування двигуна. Двигуни можуть встановлюватися

  1. спереду і під підлогою в межах колісної бази
  2. спереду і ззаду
  3. спереду
  4. всі відповіді вірні

175.Кузови легкових автомобілів виготовлені з великих штампованих деталей, зовнішніх та внутрішніх панелей переважно із сталевого листа завтовшки 0,6…0,8 мм, з’єднаних точковим зварюванням у замкнуту силову систему мають назву

  1. скелетні
  2. каркасні
  3. оболонкові
  4. не рознімні

176.Типи кузовів легкових автомобілів визначаються за такими характеристиками

  1. кількістю об’ємів та кількістю місць
  2. розташуванням силового агрегата та ведучого моста
  3. кількістю осей
  4. вантажопідйомністю

177.Неякісне зварювання, порушення якості вихідного матеріалу, неякісне виконання окремих операцій при виготовленні і ремонті деталей (правки нерівностей в панелях кузова, збірки після ремонту та ін.) належать до

  1. експлуатаційних пошкоджень
  2. аварійних пошкоджень
  3. конструктивних недоробок
  4. втомні спрацювання

178.Частина кузова на автомобілях без рами, до якої кріпляться основні елементи підвіски має назву

  1. днище
  2. лонжерон
  3. торсіон
  4. основа

179.До легкових автомобілів відносяться автомобілі

  1. довжиною менше 5 метрів
  2. місткістю не більше 8 чоловік
  3. масою не більше 2 тон
  4. вантажопідйомністю не більше 1,5 т.

180.Фактура лаку, нанесеного на фарбу автомобіля  має назву

  1. матовість
  2. шагрень
  3. глянцевість
  4. покриваність

181.Для надання поверхні антикорозійних властивостей та покращення адгезії її необхідно

  1. грунтувати
  2. мити
  3. шпаклювати
  4. фарбувати

182.Властивість фарби за кольором перекривати шар підложки за певної товщини шару має назву

  1. покриваність
  2. подача фарби
  3. шагрень
  4. флоп-ефект (фліп-ефект)

183.Максимальна товщина нанесення шару шпаклівки

  1. 5 мм
  2. 10 мм
  3. 20 мм
  4. залежить від виду шпаклівки

184.В поліефірні високов'язкі шпаклівки затверджувач додається у відсотковому відношенні від маси шпаклівки, яке дорівнює

  1. 5-10 %
  2. 1,5-3 %
  3. 0,5-1,5 %
  4. 10-15 %

185.Корозія металу, що виникає на поверхні корпусу під дією хімічних або електромеханічних впливів, порушення щільності клепаних і зварних з'єднань, тріщини і розриви, деформація (вм'ятини, перекоси, прогини, викривлення, випучини) належать до:

  1. експлуатаційних пошкоджень
  2. аварійних пошкоджень
  3. конструктивних недоробок
  4. втомні спрацювання

186.Закритий чотирьох або п’ятидверний кузов з двома-трьома рядами сидінь має назву

  1. Лімузин
  2. Седан
  3. Фаетон
  4. Універсал

187.Кузов без ремонту в середньому може прослужити

  1. 3-4 роки
  2. 5-7 років
  3. 10-15 років
  4. 15-20 років

188.Види розривів і пробоїн бувають

  1. легкі, середні
  2. прості, складні, середні
  3. прості, складні
  4. розриви і пробоїни не класифікують

189.Корозія може бути

  1. рівномірною і місцевою
  2. точковою і сильною
  3. рівномірною і нерівномірною
  4. Всі перераховані відповіді правильні

190.Підлога кузова складається з

  1. передньої і задньої
  2. правої і лівої
  3. передньої, задньої, середньої
  4. всі перераховані відповіді правильні

191.Для ізоляції салону та захисту кузова від корозії застосовують

  1. мастики
  2. припої
  3. ущільнювачі
  4. всі перераховані відповіді вірні

192.Операція для обробки металу ударним інструментом, унаслідок виконання якої на заготовці завдяки відношенню металу утворюється опуклість або западина, має назву

  1. витягування
  2. вибивання
  3. забивання
  4. відсортовування

193.Процес обробки листового металу тиском – пластичне деформування заготовки в штампах, має назву

  1. листове штампування
  2. робоче штампування
  3. шаблонне штампування
  4. пластичне штампування

194.Відокремлення частин заготовки по незамкненому контуру має назву

  1. обпилювання
  2. відрізання
  3. вирубування
  4. вибивання

195.Операція для утворення на кінцях труб рифтів, призначених для з’єднання трубопроводів гумовими шлангами, має назву

  1. розвертання
  2. гнуття
  3. рифлення
  4. зикування

196.Операція видавлювання заглиблень в листових заготовках для надання їм додаткової жорсткості, має назву

  1. зикування
  2. зенкування
  3. рихтування
  4. рифлення

197.В будь-якій деталі кузова в наслідок перенапруження металу (удари, вигини) з’являється

  1. тріщини
  2. розтяг
  3. прогин
  4. всі перераховані відповіді вірні

198.Наслідком аварійного навантаження  є

  1. прогин, перекос, скручування
  2. прогин, розтяг
  3. тріщини, перегин
  4. всі перераховані відповіді вірні

199.Жерстяницькі підтримки  мають зазви

  1. універсальна, сферична
  2. двотаврові, універсальна,
  3. сферична, двотаврові
  4. універсальна, двотаврові, сферична

200.Які матеріали використовують при виготовленні кузовів:

  1. Сталь, пластмаси
  2. Пластмаси, алюміній
  3. Сталь, пластмаси, алюміній
  4. Сталь, пластмаси, алюміній, мідь, гума, свинець, цинк

201.Кузови за призначенням діляться на

  1. пасажирскі і вантажні
  2. на вантажні, спеціальні, пасажирскі
  3. на пасажирскі, вантажні, вантажопасажирскі, спеціальні
  4. пасажирські, спеціальні

202.Закритий чотирьох або шестидверний кузов з двома-трьома рядами сидінь і перегородкою позаду першого ряду сидінь має назву

  1. седан
  2. лімузин
  3. берлинетта
  4. хечбек

203.Бампери слугують для

  1. поглинання енергії при ударі
  2. підвищення міцності і жорсткості кузова
  3. зменшення навантажень на кузов при розгоні
  4. всі перераховані відповіді правильні

204.При деформації рами, виконують такі роботи

  1. бракують
  2. відновлюють геометрію
  3. зварюють
  4. всі перераховані відповіді правильні

205.Термін затвердіння ламінату складає

  1. 36 год
  2. 48 год
  3. 24 год
  4. 12 год

206.Деталі із пластмаси ремонтують такими способами

  1. склеюванням або шпаклюванням
  2. термічною обробкою або склеюванням
  3. термічною обробкою або шпаклюванням
  4. всі перераховані відповіді вірні

207.Види синтетичних смол

  1. поліефірна, ацетон
  2. епоксидна, ламінат
  3. епоксидна, поліефірна
  4. всі перераховані відповіді вірні

208.Для полегшення контролю геометрії основи кузова застосовують

  1. розтяжки і калібри
  2. калібри і шаблони
  3. шаблони і розтяжки
  4. всі перераховані відповіді вірні

209.Назвіть послідовність виконання робіт склеювання при ремонті деталей кузова

  1. знежирити, нанести клей
  2. нанести клей, зачистити
  3. знежирити, зачистити, нанести клей
  4. всі перераховані відповіді вірні
  1. Послідовності нанесення матеріалів на нові панелі
  1. антикорозійний грунт – грунт наповнювач – емаль
  2. наповнювач – антикорозійний грунт – емаль
  3. атикорозійний грунт – рідка шпаклівка – емаль
  4. рідка шпаклівка – емаль

211.Сукупність методів неруйнівного контролю якості матеріалів і виробів з метою виявлення внутрішніх і прихованих дефектів металевих і неметалевих матеріалів і виробів та визначення місця їх розташування (без їх руйнування фізичними методами) називається

  1. контрольним обміром
  2. дефекацією
  3. випробовуванням
  4. ремонтом

212.Технологія використання смол для ремонту передбачає використання операцій

  1. очищення пошкодженої поверхні, підготовка матеріалів до ремонту
  2. нанесення композиції на пошкоджене місце
  3. твердіння композиції, вирівнювання відокремленої ділянки
  4. всі перераховані відповіді вірні

213.Якщо при нанесенні води на відполіровану поверхню, вода не збігає, необхідно 

  1. повторити полірування
  2. поверхня добре відполірована
  3. змити поверхню мильним розчином
  4. промити поверхню чистою водою

214.Дефектація кузова призначена для визначення

  1. обсягу робіт при ремонті.
  2. характеру пошкоджень в корпусі, порядку ремонту і трудомісткості ремонтних робіт.
  3. порядку ремонтних робіт.
  4. пошкоджень

215. Кут, після удару в передню частину пошкоджується передні крила, капот, панель передка, передні лонжерони, становить

  1. 30-35 градусів
  2. 40-45 градусів
  3. 50-55 градусів
  4. 90 градусів

216.Стенд для виправлення кузова за допомогою без рамного пристрою має назву

  1. «Кар Бенч»
  2. «Корек»
  3. «АФІТ»
  4. «Дейталайнер»

217.Шліфування необхідне для

  1. очищення поверхні
  2. вирівнювання або матування
  3. для видалення дефектів усадки
  4. усунення дефекту «яблочності»

218.Поява плям, смуг, «хмарності» при нанесенні ефектних базових емалей пояснюється

  1. неправильним орієнтуванням металічних зерен в шарі фарби
  2. усадкою грунту-наповнювача
  3. вигоранням лакофарбового покриття
  4. непрофарбовуванням частини поверхні

219.Властивість фарби, яку вимірюють за допомогою віскозиметра, має назву

  1. Кількість фарби
  2. Вязкість фарби
  3. Щільність фарби
  4. Час висихання

220.Правильна послідовність заводського фарбування

  1. фосфатування, катафорез, грунтування, остаточне фарбування
  2. фосфотування, цинкування, катафорез, грунтування, остаточне фарбування
  3. цинкування, катафорез, фосфатування, грунтування, остаточне фарбування
  4. ґрунтування, фарбування

221.Точкове зварювання при кузовному ремонті має наступні переваги

  1. сприяє підвищенню стійкості горіння дуги;
  2. покращення формування наплавленого металу
  3. незначний розігрів металлу
  4. всі відповіді вірні

222.Для різання латуні необхідно використовувати  зварювання

  1. аргонодугове
  2. електродугове
  3. газове
  4. контактне
  1. Машина, яка оснащена цанговими затискачами для кріплення дискових і пальцевих шліфувальних кругів, має назву
  1. пряма шліфувальна машина
  2. кутова шліфувальна машина
  3. торцева шліфувальна машина
  4. болгарка

224.Візуальний ефект, при якому два об’єкти мають під одним і тим самим джерелом освітлення однаковий колір, а при іншому освітленні мають різні кольори, має назву

  1. метамерія
  2. покриваність
  3. шагрень
  4. флоп-ефект (фліп-ефект)

225.За допомогою ручної зик-машини ВМС-71 можна робити  операції

  1. зикування
  2. відбортовування
  3. гофрування
  4. всі зазначені вище операції і різання металу до 0,8 мм

226.Молоток для виправлення має  бойки

  1. один квадратний
  2. один круглий
  3. один квадратний і один круглий
  4. один квадратний і один у формі притупленого конуса

227.Молоток для виправлення використовується для

  1. рихтування панелей кузова
  2. завершення виправлення
  3. попереднього грубого виправлення панелей
  4. виправлення великих ум’ятин
  1. Карбувальний молоток має форму бойка
  1. притуплений конус
  2. круглий
  3. квадратний
  4. сферичний

229.Киянки використовуються для

  1. рихтування панелей кузова
  2. завершення виправлення
  3. попереднього грубого виправлення панелей
  4. виправлення великих ум’ятин
  1. Інерційний молоток призначений для
  1. рихтування панелей кузова
  2. завершення виправлення
  3. витягування невеликих важкодоступних ум’ятин
  4. виправлення великих ум’ятин

231.Інструмент для виправлення кузова за призначенням поділяється на

  1. 2 групи
  2. 3 групи
  3. 4 групи
  4. 5 груп

232.Кліщовий затискний фіксатор призначений для

  1. фіксації на кузові деталей
  2. ручного профілювання кромок
  3. витягування, вирівнювання, згинання елементів
  4. для відривання деформованих частин

233.При крейдогасовому методі дефектоскопії використовуються

  1. водний розчин крейди і гас
  2. крейдогасовий розчин
  3. розчин води, крейди і гасу
  4. крейдогасовий розчин і вода
  1. Методом склеювання можна відремонтувати
  1. оббивку салону
  2. пластмасові деталі
  3. металічні кузовні деталі
  4. всі перераховані відповіді вірні
  1. Виберіть з перелічених основний спосіб нанесення фарб під час ремонту кузовів
  1. зануренням
  2. електрофорез
  3. безповітряним розпиленням
  4. повітряним розпиленням

236.Для контролю кольору плівки лакофарбового покриття використовуються

  • фотоколориметр
  • гамматовщиномір
  • фотоелектричний блискомір
  • колориметр
  1. Загартоване скло для автомобілів формується
  1. холодним способом
  2. гарячим способом
  3. теплим способом
  4. комбінованим методом
  1. Плоскі вм’ятини, коли метал розтягнувся неістотно необхідно видаляти:
  1. видавлюванням
  2. вибиванням
  3. випрямити з допомогою нагрівання
  4. шпаклювати

239.Для захисту деталей автомобіля від руйнування через атмосферні впливи і надання декоративного вигляду використовують

  1. фарбування
  2. фосфатування
  3. мастики
  4. ущільнювачі

240.Матеріали, які застосовують в якості першого шару, що забезпечує міцне зчеплення їх з поверхнею фарбованого металу і подальшими шарами лакофарбових покриттів, має назву

  1. мастики
  2. ущільнювачі
  3. ґрунтовки
  4. цинкування

241.Вакуумні рихтувальні присоски призначені для :

  1. випрямлення пологих вм’ятин не менше 15-20 см в діаметрі
  2. створення зусилля виштовхування, розпирання
  3. усунення випинів
  4. видалення вм’ятин малого діаметру

242.Метод ремонту, при якому кузов встановлюють на стенді, а робітники по закінченні робіт на одному стенді переходять на інший, має назву

  1. потоковим
  2. стаціонарним
  3. поточним
  4. конвеєрним

243.Минилифтер - це рихтувальний інструмент для видалення вм’ятин, в якому насадки

  1. приклеюються гарячим клеєм
  2. приварюються точковим зварюванням
  3. кріпляться на присосках
  4. усувають випини

244.Підлогова система для виправлення деформованого кузова автомобіля, що діє за рахунок багатотонних сил тиску і розтягуючих сил, має назву

  1. гідравлічний розпірний косинець
  2. безрамним пристроєм
  3. гідравлічною розтяжкою
  4. стапель

245.Споттер - це рихтувальний пристрій для видалення вм’ятин, в якому насадки

  1. приклеюються гарячим клеєм
  2. приварюються точковим зварюванням
  3. кріпляться на присосках
  4. усувають випини

246.Витягування за допомогою зацепа застосовується в тому випадку, коли необхідно видалити

  1. значну вм’ятину
  2. незначне вм’ятину
  3. значну випучину
  4. незначну випучину

247.Тип кузова, що відкривається повністю, має укорочену базу та 2 бічних дверей, має назву

  1. родстер
  2. фаетон
  3. кабріолет
  4. пікап

248.Група типового інструменту загального призначення, який потрібний для ремонту кузовів, має назву

  1. спеціальний інструмент
  2. універсальний інструмент
  3. механізований інструмент для різання
  4. шліфувальний та полірувальний інструмент
  1. Посадку та гофрування ручним способом проводять за допомогою
  1. молотків, оправок, гофрилок, круглогубців
  2. молотків, стояків, плоскогубців
  3. киянки, ножиці, гладилки
  4. вибивальні молоти

250.Деформації каркасу кузова усуваються способами

  1. розтягуванням і виштовхуванням
  2. стисканням і розпиранням
  3. відтягуванням і стягуванням
  4. всі перераховані відповіді вірні

 

Державна кваліфікаційна атестація 

Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів

 24.06.2020      Початок 9.30   завершення 10.10

Для складання ДКА дистанційно, необхідно виконати послідовність дій:

1. Отримати від майстра виробничого навчання номер варіанту.

2. Підписати лист, на якому буде виконуватись робота за зразком:

Державна кваліфікаційна атестація

професія "Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів"

група ______________

_____________________________________________

(прізвище, ім`я, по батькові)

Варіант ___: (вказати номера відповідного варіанту)

3. Виписати у стовпчик  номера з варіанту.

4. Вибрати правильну відповідь для питання з тесту.

5. Термін виконання роботи 40 хвилин.

6. Завершену роботу сфотографувати і надіслати на електронну пошту керівника ДКА до 10.20:

група 43 - Ангелова А.А.  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

7. З одного поштового адреса або номера надсилається одна робота!!!   При порушенні робота не зараховується!

_____________________________________________________________________________________________________________

Зразок виконаної роботи

Державна кваліфікаційна атестація

професія ""Майстер з діагностики та налагодження електронного

устаткування автомобільних засобів"

група  43

Іванов Микола Петрович

 

Варіант 5:

2,11,15,20,24,28,29,32,37,40,42,45,46,47,50,55,60,64,70,75,79,84,88,95,97,106,108,119,127,131,138,146,150,154,161,168,172,174,182,187,190,193,198,202,207,215,219,225,228,230

2 А 42 А 79 С 138 А 190 Б
11 Б 45 Б 84 С 146 Б 193 Б
15 С 46 Б 88 А 150 В 198 В
20 А 47 А 95 А 154 Г 202 А
24 А 50 А 97 Б 161 Г 207 В
28 С 55 Г 106 В 168 Б 215 А
29 Б 60 Г 108 В 172 Б 219 С
32 Г 64 Б 119 А 174 В 225 С
37 Г 70 С 127 В 182 А 228 Г
40 А 75 С 131 Б 187 Г 230 А

___________________________________________________________________________________________________________

Варіант 1: 1,7,14,20,26,30,35,41,44,50,52,56,60,66,72,81,86,89,94,98,104,111,114,119,125,128,134,140,143,146,150,153,158,165,173,175,179,183,185,187,190,193,197,201,205,209,211,215,220,224    

Варіант2: 4,8,11,17,23,28,33,38,43,48,55,62,,69,74,76,83,92,97,102,107,113,117,120,126,131,136,139,142,147,154,157,160,162,168,174,179,186,193,199,201,203,205,209,210,217,219,223,225,227   

Варіант 3: 3,6,9,15,22,27,32,39,45,49,51,59,63,68,80,88,91,95,99,106,112,118,121,127,133,137,145,149,151,156,159,161,162,166,171,173,176,181,183,185,190,193,196201,204,208,212,217,226,228

Варіант 4: 2,10,12,18,19,24,29,34,37,42,47,54,61,70,75,79,84,90,96,100,103,105,110,116,123,130,135,141,148,151,154,155,157,163,167,168,172,178,183,186,188,192,194,203,205,211,219,222,225,230

Варіант 5: 5,13,16,21,25,31,36,40,46,53,57,64,65,67,71,73,77,78,82,85,87,93,101,108,109,115,122,124,129,132,138,144,152,166,167,170,172,175,178,180,184,190,196,205,208,212,214,218,220,221

Варіант 6: 1,6,12,16,19,25,31,37,43,47,52,57,63,67,70,76,82,88,94,98,103,108,114,118,121,127,133,139,145,149,150,151,153,156,159,164,168,170,176,180,181,185,190,196,199,203,209,215,221,227

Варіант 7: 2,7,13,17,20,26,32,38,44,48,53,58,64,68,71,77,83,89,95,99,104,109,115,119,122,128,134,140,146,150,155,160,166,168,170,172,175,181,187,192,196,198,201,205,208,211,213,219,222,228

Варіант 8: 3,7,11,15,21,29,35,41,46,50,53,65,71,74,75,80,86,91,97,100,102,106,111,117,122,123,130,133,137,142,147,152,153,154,158,165,166,170,173,177,182,187,193,197,202,206,212,217,223,230

Варіант 9: 5,8,10,17,22,28,34,40,45,49,51,56,61,66,73,79,85,90,96,104,107,109,111,112,117,121,126,134,138,141,145,146,150,154,161,166,174,178,182,186,189,193,197,202,205,213,218,222,225,228

Варіант 10: 4,9,14,18,24,27,32,36,42,48,55,59,62,68,72,78,87,92,95,101,107,115,119,125,127,129,131,133,136,142,147,150,153,157,161,164,168,173,177,184,188,191,194,202,204,208,214,219,224,229

Варіант 11: 2,7,13,20,23,26,30,33,38,39,44,54,60,64,69,77,81,83,84,89,93,99,102,105,109,113,126,128,134,140,147,158,162,167,170,175,178,181,185,188,190,192,195,201,207,210,211,216,220,226

Варіант 12: 1,12,18,22,25,36,37,44,45,50,60,61,74,75,82,86,91,92,98,99,103,104,114,115,123,124,132,137,138,147,148,156,157,166,167,176,177,185,186,194,195,199,210,208,209,210,212,217,218,227 

Варіант 13: 6,7,17,18,28,29,41,42,48,49,54,55,66,67,77,78,84,85,93,94,117,118,126,127,134,135,140,148,150,152,156,159,162,165,177,178,186,187,192,195,198,202,203,204,213,214,222,224,225,230

Варіант 14: 8,14,15,23,24,33,34,43,62,63,70,71,86,87,95,96,99,100,102,105,109,112,117,123,133,134,141,142,148,150,152,153,160,164,167,172,178,182,184,192,195,201,205,206,211,215,220,221,229,230

Варіант 15: 9,16,20,26,31,32,38,46,47,52,53,58,59,64,68,69,76,81,89,90,97,101,107,108,119,120,130,131,132,136,140,144,145,154,155,161,168,169,173,180,181,183,194,197,201,208,210,216,224,228

Варіант 16: 5,10,11,19,25,27,30,35,39,40,51,56,57,65,72,73,79,80,88,100,102,109,110,111,116,125,128,129,136,142,145,149,153,162,163,168,174,175,183,184,192,200,204,205,210,211,215,219,222,230

Варіант 17: 1,6,12,17,21,25,30,37,44,49,51,56,62,67,71,75,80,87,94,96,98,100,102,107,111,115,120,127,134,139,141,146,152,157,161,165,170,177,184,189,191,194,202,203,206,210,212,217,224,229

Варіант 18: 2,12,15,20,26,31,36,40,45,50,52,59,65,70,76,81,86,90,95,100,102,109,115,120,126,131,136,140,145,150,152,159,165,170,176,181,186,190,195,196,200,202,205,210,213,216,219,220,225,230       

Варіант 19: 3,7,13,16,22,28,34,39,43,48,53,57,63,66,72,78,84,89,93,98,99,101,103,106,112,118,124,129,133,138,143,147,153,156,162,168,174,179,183,185,187,190,193,196,202,208,214,219,223,228

Варіант 20: 4,8,11,19,23,27,32,38,41,47,54,58,61,69,73,77,82,88,91,92,94,98,101,109,113,117,122,128,131,137,144,148,151,159,163,167,172,175,177,181,184,188,191,199,203,207,212,218,221,227  

Варіант 21: 5,10,14,18,24,29,33,35,42,46,55,60,64,68,74,79,83,85,92,96105,110,114,118,124,129,133,135,142,143,145,150,154,158,164,169,173,175,182,183,185,191,194,200,204,209,213,215,222,226

Варіант 22: 1,8,12,15,23,27,36,42,50,51,58,62,65,69,73,79,86,94,100,102,106,110,114,121,129,132,139,142,148,152,155,158,161,165,172,175,182,186,192,194,197,202,206,208,210,212,217,221,224,229

Варіант 23: 2,7,13,18,22,28,31,35,41,47,52,56,64,71,76,82,87,92,99,101,103,108,110,,114,117,120,123,127,133,139,145,152,158,161,166,171,175,177,181,185,189,193,197,202,207,212,217,223,227,230

Варіант 24: 3,9,14,17,24,30,38,43,45,53,59,67,74,80,88,91,95,98,102,107,113,118,120,124,130,134,139,141,144,148,153,157,159,163,166,170,174,176,180,183,186,188,194,199,206,211,216,219,225,228  

 Тестові завдання для державної кваліфікаційної атестація

професія 7241   Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів,

5 розряд

  1. Сепаратори акумуляторної батареї виготовляють з

А.  резини

Б.  міпласту

В.  ебоніту

Г. свинцю

  1. Як правило, кількість позитивних пластин в акумуляторах

А.  на одну більше, чим негативних

Б. на одну менше,  чим негативних

В. стільки ж, як і негативних

Г. не вказується

  1. З підвищенням густини електроліту акумуляторної батареї її електрорушійна сила

А. зменшується до нуля

Б. зменшується

В. зростає

Г. залишається не змінною

  1. Число 165 в маркіруванні акумуляторної батареї 6МСТ-165 означає

А. ємність батареї при 10-годинному розрядному режимі

Б. напруга на кожному акумуляторі (16,5 В)

В. максимальну допустиму силу зарядного (розрядного) струму

Г. загальну кількість позитивних та негативних пластин

  1. Рівень електроліту в акумуляторах повинен бути

А.  трішки прикривати запобіжні щітки

Б. Електроліт повинен бути на рівні  запобіжного щітка

В. Не менш ніж 20 мм над запобіжними щітками

Г. 10-15 мм над запобіжними щітками

  1. Густина електроліту у повністю зарядженому акумуляторі дорівнює

А. 1,25 -1,27 г/см3

Б. 1,22 -1,25 г/см3

В. 1,12 -1,15 г/см3

Г. 1,29 -1,33 г/см3

  1. Щоб отримати напругу 24 В з двох 12-вольтових акумуляторів їх потрібно з’єднати

А.  паралельно

Б. змішано

В. послідовно

Г. зіркою

  1. Гази, які утворюються в кінці заряджання свинцево-кислотної батареї

А. кисень та азот

Б. кисень та водень

В. гелій та водень

Г. сірка та кисень

  1. Свинцево-кислотної батарея повинна бути заповнена доверху

А. сірчаною кислотою

Б. дистильованою водою

В. сірчаною кислотою та дистильованою водою

Г. електролітом з правильною густиною

  1. Електрорушійна сила одного елемента свинцевої акумуляторної батареї, що знаходиться в спокої, дорівнює

А. 1 В

Б. 1,5 В

В. 2В

Г. 3 В;

  1. Електрорушійна сила шести елементів свинцевої акумуляторної батареї, що знаходиться в спокої, дорівнює

А. 10В

Б. 12 В

В. 2В

Г. 3 В

  1. У маркуванні акумуляторної батареї "6 СТ - 55 ЕМ" число 6 вказує

А. напругу батареї в вольтах

Б. 2  кількість акумуляторів у батареї

В. кількість сепараторів в одному блоці

Г. кількість позитивних пластин

  1. Потужність генератора визначають як

А. добутку напруги на струм навантаження

Б. складання напруги на струм навантаження

В. розподіл напруги на струм навантаження

Г. розподіл струму навантаження на напругу

  1. Густину електроліту можна визначити

А. вольтметром

Б. амперметром

В. вилкою навантаження

Г. ареометром

  1. Типовий колір дроту, яким з’єднується «+» клему акумуляторної батареї зі споживачем,   згідно європейському коду

А. червоний

Б. чорний

В. зелений

Г. білий

  1. Ємність акумуляторної батареї виміряється в

А.  фарадах

Б.  ампер-годинах

В.  літрах

Г.  вольтах

  1. Додатковий резистор регулятора напруги до обмоток збудження підключається

А. послідовно

Б. паралельно

В. незалежно

Г. одним із вказаних способів в залежності від типу регулятора

  1. Інтегральний генератор підчас підвищення напруги більше розрахункового значення

А. вмикає в коло обмотку збудження додатковий резистор

Б. вмикає в коло обмотку збудження додатковий конденсатор

В. короткочасно перериває ланцюг обмотки збудження

Г. від’єднує додатковий резистор від обмотки збудження

  1. Для перевірки справності безконтактно-транзисторних та інтегральних регуляторів напруги використовують лампу потужністю

А. 1 . 3 Вт

Б. 2. 21 Вт

В. 3.30 Вт

Г. 4. 40 Вт

  1. Автомобільний генератор змінного струму складається

А.  якоря та статора

Б. трансформатора і електродвигуна

В. статора,  ротора і блоку випрямляча

Г.  колектора і транзистора

  1. Випрямляч в генераторі змінного стуму призначений для

А. перетворювати змінний стум в напругу постійного струму

Б. керувати струмом на виході генератора змінного струму

В. перетворювати постійний струм в напругу змінного струму

Г.  керувати напругою генератора змінного струму

  1. «Зірка» та «трикутник» - типи з’єднання

А. обмоток ротора

Б. обмоток статора

В. обмоток збудження

Г. обмоток регулятора

  1. Обмотки ротора генератора з’єднані з джерелом живлення за рахунок

А. паяних з’єднань

Б.  обжимних з’єднань

В. клейових з’єднань

Г. щіток і контактних кілець

  1. Щітки генератора змінного струму виготовляють з

А. графіту

Б. міді

В. свинцю

Г. сталі

  1. Електрична машина, яка виробляє електроенергію називається

А. трансформатор

Б. двигун

В. акумулятор

Г . генератор

  1. Генератор в схемах електрообладнання автомобілів є

А  пристроєм тільки для зарядки батарей

Б. пристроєм для пуску двигуна

В. основним джерелом постійного струму

Г. джерелом для живлення тільки системи запалювання

  1. Обмотка збудження генератора змінного струму служить для

А.  створення магнітного потоку

Б.  нагрівання генератора

В.   обертання якоря

Г.   обертання ротора

  1. Напруга на затискачах генератора підтримується постійною за допомогою

А.  реле зворотного струму

Б.  реле включення

В.  обмежувача струму

Г.  регулятора напруги

  1. Визначити ступінь розрядження акумулятора можна за

А.  температурою  електроліту

Б. щільністю  електроліту

В.  кольором   електроліту

Г. терміном  служби

  1. Заряджання акумуляторної батареї на автомобілі здійснюється

А. при постійній силі струму

Б. при постійній напрузі (14,5 в)

В. при змішаному способі

Г. при змінній напрузі

  1. При зниженні рівня електроліту в акумулятор доливають

А. сірчану кислоту

Б. соляну кислоту

В. дистильовану воду

Г. електроліт

  1. Обгінна муфта в електродвигуні стартері

А. оберігає двигун підчас роботи стартера

Б. оберігає стартер підчас роботи двигуна

В. зупиняє стартер підчас запуску двигуна

Г. запускає стартер, щоб повернути двигун

  1. Обмотку збудження в стартерних електродвигунах з метою отримання найбільшого крутного моменту на валу якоря при пуску двигуна включають

А. послідовно

Б. паралельно

В. змішано

Г. зіркою

34.Свічка розжарювання призначена для

А. полегшення пуску двигуна

Б. утворення  електричної іскри

В. прогріву головки циліндрів

Г. прогріву блоку циліндрів

  1. Надійний пуск бензинового двигуна можливий за частоти обертання колінчатого вала більше…

А. 10 об / хв

Б. 15 об / хв

В. 20 об / хв

Г. 60 об / хв

  1. В стартері використовують електродвигуни

А. постійного струму з послідовним включенням обмоток

Б.  постійного струму з паралельним включенням обмоток

В. однофазні  змінного струму

Г. трифазні  змінного струму

  1. 37. Щітки стартера виготовляють з

А. міді

Б. графіту

В. свинцю

Г. мідно-графітові

  1. У приводі стартера СТ-142 (автомобіль КамАЗ, ЯМЗ-740) муфта вільного ходу

А. фрикційна

Б. храпова

В. роликова

Г. електромагнітна

  1. Кут випередження запалювання при підвищенні навантаження на двигун

А. не повинен  змінюватися

Б. повинен  підвищуватися

В. повинен  зменшуватися

Г. не повинен  залежати  від навантаження                                                                                                              

  1. Кут випередження запалювання за допомогою октан-коректора необхідно регулювати в межах

А. ±10º

Б. ±12º

В. ±16º

Г. ±18º

  1. Діаметр і крок різьби свічки запалювання можна визначити по маркуванню

А.  крок різьби на всіх свічках дорівнює 1,5 мм

Б. за першою буквою

В. за буквою, що стоїть після цифри

Г. цифрами, що стоять після першої букви

  1. До кола первинної напруги системи запалювання відноситься

А. переривач

Б. розподільник

В. свічка запалювання

Г. високовольтні дроти

  1. Датчик детонації використовуються в роботі системи

А. упорскування

Б. рециркуляції відпрацьованих газів

В. охолодження

Г. запалювання

  1. Вторинна напруга в класичній системі запалювання досягає

А.  100В

Б. 200В

В. 1000В

Г. 15000-20000 В

  1. Вторинна напруга в цифрової системи запалювання досягає

А. 10000-15000В

Б. 25000-30000В

В. 10000-20000В

Г. 1500-2000 В

  1. Щоб свічка запалювання самоочищається від нагару, температура конуса ізолятора повинна бути в межах

А. 10-20 ° С

Б. 400 - 500 ° С.

В. 80-100 ° С

Г. 100-120 ° С

  1. Магнітоелектричний датчик використовується в

А. класичній системі запалювання 

Б. контактно-транзисторній системі запалювання 

В. безконтактно-транзисторній системі запалювання 

Г.  мікропроцесорній  системі запалювання                                                                                             

  1. Відцентровий регулятор служить для зміни кута випередження запалювання залежно від

А. навантаження

Б. частоти обертання вала двигуна

В. складу горючої суміші

Г. температури двигуна та ступеня стиснення.

  1. вакуумний регулятор змінює кут випередження запалювання залежно від

А. частоти обертання вала двигуна

Б. навантаження (положення дросельної заслінки)

В. температури двигуна

Г. компресії двигуна.

  1. Транзисторний комутатор системи запалювання призначений

А. для створення струму високої напруги

Б. для зменшення сили  струму на переривачі запалювання

В. для створення імпульсів струму

Г. для комутації електричного ланцюга

  1. Відцентровий регулятор випередження запалювання із збільшенням частоти обертання колінвалу

А. підтримує незмінним кут випередження запалювання

Б. збільшує кут випередження запалювання

В. зменшує кут випередження запалювання

Г. не впливає на кут випередження запалювання

52.Елемент системи запалювання який збільшує напругу

А. розподільник

Б. конденсатор

В. котушка запалювання

Г. високовольтні дроти

  1. Встановлення занадто широкого зазору в свічці запалювання, призведе до проблем роботі, тому що напруга пробою буде

А. збільшена і тривалість іскри зменшена

Б. збільшена і тривалість іскри збільшена

В. зменшена і тривалість іскри зменшена

Г. зменшена і тривалість іскри збільшена

  1. У маркуванні свічки «А 20 ДВ» чісло20 характеризує

А. довжину свічки в мм

Б. зазор між електродами свічки в мм

В. калійне число (теплову характеристику

Г. вага свічки

  1. У маркуванні свічки «А 17 ДВ» буква Д позначає довжину різьбової частини корпусу, рівну

А. 5 мм

Б. 8 мм

В. 10 мм

Г. 19мм

  1. У маркуванні свічки «А 14 ДВ» буква В означає

А. виступ конуса ізолятора за торець корпусу свічки

Б. висока якість

В. розташування

Г. для всіх двигунів

  1. Більш «холодної» із зазначених свічок запалювання вважається  

А. А 14 ДВ

Б. А 17 ДВ

В. А20 ДВ

Г. А23 ДВ

  1. На двигуні встановлена свічка «А 17 ДВ», але вона дає калійне запалювання, для усунення зазначеного недоліку необхідно вибирати свічку з маркуванням

А. А 11 ДВ

Б. А 14 ДВ

В. А 17 ДВ

Г. А 20 ДВ

  1. Величина зазору (в мм) між електродами свічки запалювання контактно-транзисторної системи запалювання дорівнює

А. 0,1-0,2;

Б. 0,2-03;

В. 03-0,4;

Г. 0,6-0,8.

  1. Подача іскри здійснюється, коли поршень не доходить до верхньої мертвої точки (ВМТ) на такті

А.  впуску

Б. стиснення

В. робочого ходу

Г. випуску

  1. Іскра між електродами свічки з'являється в момент

А. початку розмикання контактів

Б. початку замикання контактів

В. такту випуску

Г. такту впуску

  1. До кола первинної напруги системи запалювання відноситься


А. розподільник

Б. свічка запалювання

В. транзисторний комутатор

Г. високовольтні дроти

  1. В звичайній світло випромінюючій лампі нитка розжарення виготовлена з

А. галогену

Б. вольфраму

В. кварцу

Г. дроту, з мінімальним опором

  1. В фарі положення нитки розжарення лампи відносно відбивача забезпечує

А. правильне направлення променя

Б. зменшення електричного опору

В. правильний колір променя

Г. збільшення електричного опору

  1. Умови, що дозволяють на експлуатація ксенонових фар є

А. наявність фокусуючих лінз

Б. наявність омивача фар

В. наявність автоматичного коректора світла

Г. дотримання всіх перерахованих вище умов

  1. Матричні фари складаються з

А. світлодіодів

Б. ламп розжарювання

В. галогенних ламп

Г. ксенонових ламп

  1. До складу задніх ліхтарів в обов'язковому порядку повинні входити

А. стоп-сигнали

Б. покажчики повороту

В. габаритні вогні

Г. всі перераховані вище компоненти

  1. Термін «газорозрядна лампа» застосовується до ламп, що застосовуються в головній оптиці автомобіля

А. ксенонових

Б. галогенних

В. матричних

Г. світлодіодних

  1. Простим електричним колом називають

А. коло з двома джерелами енергії

Б. без джерела енергії

В. з одним джерелом енергії

Г. кількість джерел енергії не впливає на складність електричного кола

  1. В електричний ланцюг увімкнуто кілька однакових ламп, напруга на кожній з них рівня напрузі джерела, тому що їх підключили

А. паралельно

Б. послідовно

В. змішано

Г. зіркою

  1. Трансформатор служитьА. для накопичення електричної енергії Б. для передачі електричного струму В. для створення електричної енергіїГ. для перетворення змінного струму і напруги без зміни частоти
  2. Провідниками електричного заряду можна вважати.

А. ебоніт

Б. залізо

В. скло

Г. пластмаса

  1. В датчику рівня палива в паливному баку використовується

А. повзунковий реостат, який взаємодіє з діафрагмою

Б. біметалева пластина

В.  терморезистор

Г. повзунковий реостат, з'єднаний з поплавком

  1. Електродвигуни застосовуються на автомобілях у приводі

А. вентиляторів обдування скла

Б. склоочисників

В. насосів змивачів

Г. в усіх перелічених приладах.

  1. Реверсування електродвигунів досягається за рахунок

А. зміни напрямку струму, який проходить по обмотці якоря

Б. зміни магнітної полярності полюсів магнітопроводу

В. використання одного  з двох  вказаних способів

Г. використання одночасно двох  вказаних способів

  1. Електродвигун склоочисника може використовувати три щітки для того щоб

А. збільшити крутний момент

Б. працювати  з двома швидкостями

В. забезпечити роботи в переривчатому режимі

Г. працювати в реверсивному режимі

  1. Типовий колір дроту, який з’єднується з масою, згідно європейському коду

А. червоний

Б. білий

В. чорний

Г. зелений

  1. Реле можна розглядати як

А. віддалений керований вимикач

Б. магнітний резистор

В. нагріваючий пристрій

Г. антимагнітний конденсатор

  1. Котушка з залізним осердям називається

А. електромагнітом

Б. магнітом

В. електродвигуном

Г. генератором

  1. Основне призначення діода

А.  підсилення сигналу

Б. генерування сигналу

В. випрямлення змінного струму

Г. перетворення сигналу

  1. В режимі пробою працюють

 А. варікапи 

Б. стабілітрони 

В. тунельні діоди 

Г. при пробої діоди виходять з ладу

  1. Два р-n переходи має

А.  діод

Б.  транзистор

В. стабілітрон

Г. тиристор

83 . За допомогою електричної мережі вирішуються завдання

А.  виробництво електроенергії

Б.  передача електроенергії

В.  споживання електроенергії

Г.  всі перераховані завдання

  1. Величина, яка є незмінною при послідовному з’єднанні

А. cтрум

Б. напруга

В. опір

Г. струм, напруга

  1. Нерухомою частиною електродвигуна є -

А. статор

Б. ротор

В. якір

Г. осердя

  1. Три р-n переходи має напівпровідник

А. діод

Б. транзистор

В. стабілітрон

Г. тиристор

  1. Напруга більшості датчиків кисню змінюється в діапазоні

А. 0,1-0,2 В

Б. 0,2-0,8 В

В. 0,8-2,0 В

Г. 2,0-12  В

  1. Відношення маси повітря до палива, яке гарантує повне і чисте згорання палива і кисню

А. 14,7:1

Б. 10:1

В. 1:10

Г. 1:14,7

  1. Покази датчика тиску у впускному колекторі при непрацюючому двигуні і включеному запалюванні змінюються в діапазоні

А. 30-45 кПа

Б. 50-95 кПа

В. 98-101  кПа

Г. 144-145 кПа

  1. Продукти неповного згорання палива, які забруднюють навколишній світ, мають назву

А. оксид сірки та азоту

Б. вуглекислий газ і вода

В. чадний газ та вуглеводні

Г. вода  та оксид азоту

  1. Продукти згорання палива, які не забруднюють навколишній світ

А. вуглекислий газ і вода

Б. вода та чадний газ

В. чадний газ та вуглеводні

Г. вуглеводні та оксид азоту

  1. Другий датчик кисню, встановлений в системі випуску, повинен контролювати роботу

А. системи впорскування

Б. каталітичного нейтралізатора

В. системи запалювання

Г. системи уловлювання парів бензину

  1. Збільшення вмісту оксиду азоту відбувається, коли при згоранні палива

А. температура зависока

Б. температура занизька

В. оберти двигуна зависокі

Г. оберти двигуна занизькі

  1. Тип бензинової системи в приску, яка розпилює паливо в камеру згорання, має назву

А. система центрального впорскування

Б. система розподільного впорскування

В. система безпосереднього впорскування 

Г. система багато точкового впорскування

  1. Тип бензинової системи в приску, яка використовує єдиний інжектор, розпиляючий паливо в напрямку дросельної заслінки, має назву

А. система безпосереднього впорскування 

Б. система багато точкового впорскування

В. система центрального впорскування

Г. система розподільного впорскування

  1. Лямбда-датчик, встановлений в системі випуску, повинен контролювати

А. чадний газ

Б. оксид азоту

В. вуглекислий газ

Г. кисень

  1. Основні вхідні параметри блоку управління для визначення моменту запалювання і тривалості вприску, мають назву

А. оберти і температура

Б. оберти і навантаження

В. тиск і температура

Г. тиск і навантаження

  1. Оберти двигуна визначає

А. термодатчик

Б. індукційний датчик

В. тензодатчик

Г. п’єзодатчик

  1. Потенціометр дроселя дає інформацію про

А. положення дросельної заслінки і навантаження на двигун

Б. положення дросельної заслінки  і наміри водія

В. положення холостого хода і навантаження двигуна

Г. положення холостого і наміри водія

  1. Електронний блок управління двигуном змінює величину крутного моменту за рахунок

А. регулювання  наповнення циліндрів повітрям

Б. регулювання кута випередження запалювання

В. регулювання  частоти  та тривалості  відкриття форсунки

Г. всього перерахованого                                                                                                       

  1. В системі уприскування L- Jetronic впорскування палива

А. електронно-механічне

Б. механічне

В. електронне

Г. електронно- комбіноване

  1. 102. Механічне впорскування палива в системі

А. K- Jetronic

Б. L- Jetronic 

В. MP-Motronic

Г. Mono-Motronic

  1. В системі MP-Motronic реалізація впорскування палива

А. електронно-механічна

Б. механічна

В. електронна

Г. електронна  комбінована

  1. Механічні форсунки використовуються в системах сумішоутворенням

А. Bosch Motronic MP1.0.

Б. L- Jetronic

В. Bosch Mono-Motronic

Г. KЕ- Jetronic

  1. П’єзофорсунки використовуються в системах паливоподачі

А. Common Rail

Б. L- Jetronic

В. Bosch Mono-Motronic

Г. KЕ- Jetronic

  1. Електромагнітні форсунки використовуються в системах паливоподачі

А. Bosch EDC

Б. L- Jetronic

В. . K- Jetronic

Г. KЕ- Jetronic

  1. Прилад, який вимірює параметри роботи двигуна і перетворює  їх в електричні сигнали називається

А. Електронний блок управління

Б. Електромагнітна форсунка

В. Вхідний датчик

Г. Електромагнітні реле

  1. Система управління двигуном Bosch-Motronic поєднує такі основні системи

А.  упорскування й запалювання

Б. рециркуляції відпрацьованих газів та уловлювання парів бензину

В.  впуску та  випускну систему

Г.  мащення та охолодження

  1. Роботою пускової форсунки системі уприскування KЕ- Jetronic керує

А. датчик температури

Б. термореле

В. регулятор тиску

Г. клапан додаткової подачі повітря

  1. Роботою виконавчих елементів двигуна керує

А. електронний блок управління

Б. електромагнітна форсунка

В. вхідний датчик

Г. електромагнітні реле

  1. Паливний насос високого тиску використовується в системах

А. K- Jetronic

Б. L- Jetronic

В. Bosch Mono-Motronic

Г. Bosch Motronic MED

  1. Датчик кисню, встановлений в системі випуску, повинен визначати

А. кількість чадного газу

Б. пропуски запалювання

В. детонацію

Г. концентрацію кисень

  1. До виконавчих елементів системи управління двигуном відноситься

А. електронний блок управління

Б. електромагнітна форсунка

В. вхідний датчик

Г. електромагнітні реле

  1. Відмінність системи уприскування KЕ- Jetronic від K- Jetronic

А. наявністю диференціальних клапанів

Б.  наявністю клапана  додаткової подачі повітря

В. наявністю електронного блоку керування

Г. наявністю пускової форсунки

  1. Датчик, який визначає кількість повітря, що надходить у двигун називається

А. датчик кисню

Б. датчик швидкості

В. датчик положення дросельної заслінки

Г. датчик масової витрати повітря

  1. Двигун припиняє працювати при відмові

А. датчика  детонації

Б. датчика  швидкості автомобіля

В. датчика  положення колінчастого валу

Г. датчика  положення дросельної заслінки

  1. Найчастіше електробензонасос в інжекторних системах живлення автомобілів розташовується

А. в блоці циліндрів двигуна

Б. в паливній магістралі

В. в паливному баку

Г. під днищем автомобіля

  1. Необхідна кількість палива, що впорскується форсункою забезпечується

А. тиском повітря

Б. тривалістю відкритого стану  форсунки

В.  положенням дросельної заслінки

Г. всіма зазначеними параметрами

  1. Задача електронного блоку управління антиблокувальної системи (ABS) полягає в тому,  щоб  порівнювати сигнали від датчиків швидкості коліс, і визначати таку характеристику коліс, як

А. швидкість

Б. сповільнення

В. лінійну швидкість

Г. процент проковзування

  1. 120. Задача антипробуксовочної системи полягає в тому, щоб втручатися в роботу системи гальмування, якщо сигнал від датчика швидкості коліс, визначає, що частота обертання колеса

А. однакова для всіх коліс

Б. сповільнюється

В. лінійна

Г. збільшується

  1. Якщо колесо блокується підчас гальмування транспортного засобу, з антиблокувальною системою (ABS), дії електронного блоку ABS по відношенню до тиску будуть

А. зменшення,  підтримка, збільшення

Б. підтримка, збільшення, зменшення

В. збільшення, зменшення, підтримка

Г. тиск не змінюється

  1. Парковочний автопілот активується

А. за допомогою кнопки включення парковочного асистента

Б. шляхом включення передачі заднього ходу

В. за допомогою окремої кнопки парковочного автопілота

Г. автоматично при швидкості руху менше 25 км/год

  1. Не впливає на процес парковки за допомогою парковочного автопілота

А.  виключення ближнього світла в темний час доби.

Б. виключення системи курсової стійкості автомобіля

В. втручання водія в рульове управління.

Г. швидкість руху автомобіля вище 7 км/год.

  1. До пасивного типу колісний датчик антиблокувальної системи гальм (АБС) відноситься

А. Холла

Б. магніторезистивний

В. індуктивний

Г. п’єзоелектричний

  1. До складу системи курсової стійкості автомобіля не входить

А. антиблокувальна система гальм ( ABS)

Б. електронне блокування диференціала (EDS)

В. антипробуксовочна система ( ASR)

Г. адаптивна підвіска (DCC)

  1. В електронній системі керування жорсткістю підвіски використовується

А. датчик  витрати повітря

Б. датчик  положення кузова

В. датчик положення дросельної заслінки

Г. лямбда - зонд

  1. До пасивної система безпеки відноситься

А. аварійне відключення енергопостачання

Б. електронне блокування диференціала

В. антипробуксовочна система

Г. система контролю втоми водія

  1. Електромагнітна муфта системи кондиціонування призначена для

А. контролю тиску хладогенту

Б. приводу  компресора кондиціонера

В. оберігання розширювального клапана

Г. стиснення газоподібного хладагента

  1. В колісному датчику антиблокувальної системи гальм (АБС) принцип роботи  схожий на роботу генератора

А. Холла

Б. магніторезистивний

В. індуктивний

Г. п’єзоелектричний

  1. Компресор системи кондиціонування призначення для

А. контролю тиску хладогенту

Б. приводу  компресора кондиціонера

В. оберігання розширювального клапана

Г. стиснення газоподібного хладагента

  1. Ультразвуковий датчик використовується в системі

А. запалювання

Б. охоронній

В. кондиціювання

Г. рециркуляції вихлопних газів

  1. Іммобілайзер призначений

А. розмикати  ланцюги електрозабезпечення

Б. сповіщати  водія про несанкціонований доступ до автомобіля

В. зменшувати витрату палива

Г. контролювати роботу системи пуску

  1. Визначати склад відпрацьованих газів газоаналізатором потрібно

А. під час прогріву

Б. під час холостого ходу після прогазовування

В. на середніх обертах колінчатого валу двигуна

Г. при максимальних  обертах колінчатого валу двигуна

  1. Вольтметр призначений

А. вимірювати силу струму

Б. вимірювати напругу

В. вимірювати опір

Г. вимірювати потужність

  1. Зміну електричного сигналу з часом графічно показує

А. мультиметр

Б. омметр

В. осцилограф

Г. зчитувач кодів

  1. Ареометр призначений

А. вимірювати густину електроліту

Б. вимірювати силу пускового струму

В. вимірювати заряд акумулятора

Г. вимірювати потужність

  1. Для регулювання фар застосовується

А. люксметр

Б. барометр

В. одометр

Г. реглоскоп

  1. Визначити вміст оксиду вуглецю у вихлопних газах можна за допомогою

А. мультиметроа

Б. газоаналізатора та

В. динамометричного  стенда

Г. газоаналізатора та динамометричного  стенда

  1. Перевірку опору обмоток статора виконують мультиметром в режимі

А. вольтметра

Б. омметра

В. амперметра

Г. потенціометра

  1. На несправність у роботі двигуна вказує зменшення у відпрацьованих газах

А. оксиду вуглецю (СО)

Б. оксиду азоту (NОX )

В. вуглеводнів (СН)

Г. вуглекислого газу(СО2)

  1. Перевірку бортової напруги найкраще проводиться режимі мультиметра

А. вольтметр постійної напруги в діапазоні 0-20 В

Б. вольтметр  змінної напруги в діапазоні 0-200 В

В. вольтметр  постійної напруги в діапазоні 0-2 В

Г. вольтметр  змінної напруги в діапазоні 0-750 В

  1. Люксметр призначений

А. для вимірювання сили світла

Б. для  контролю та регулювання фар

В. для вимірювання потужності двигуна

Г. для визначення частоти обертання

  1. Переваги універсальних сканерів над спеціальними

А. можливість зчитувати більше кодів помилок

Б. можливість отримання більше діагностичних параметрів

В. можливість працювати з різними моделями автомобілів

Г. універсальні сканери не мають переваг перед спеціальними

  1. Сила струму вимірюється

А. вольтметром

Б. амперметром

В. омметром

Г. ватметром

  1. Якщо паливо-повітряна суміш багато, то вихідний сигнал датчика кисню буде

А. менший 0,45 В

Б. більший 0,45 В

В. менший 0,55 В

Г. більший 0,55 В

  1. Стандартний діагностичний роз’єм

А. 14 пінний

Б. 10 пінний

В. 16 пінний

Г. 20 пінний

  1. Стандартний сканер призначений для

А. доступу до кодів реєстратора несправностей

Б. доступу до поточної інформації в електронному блоці управління

В. запису параметрів під час їздових випробувань

Г. всіх вище перерахованих варіантів

  1. Паливо-повітряна суміш називається стахіометричною, якщо вона

А. дуже збагачення

Б. збіднена

В. суміш, в якої кількість повітря відповідає повному згоранню палива

Г. не залежить від співвідношення  палива до повітря

  1. Датчик масової витрати повітря слід перевіряти в наступних випадках

А. при отриманні відповідного коду несправностей

Б. при утрудненому пуску або неможливості запуску двигуна

В. при нестійкій роботі або зупинках двигуна на холостому ходу

Г. у всіх перерахованих випадках

  1. При перевірці датчика положення дросельної заслінки найбільш ефективним є застосування

А. вольтметра

Б. мультиметра

В. осцилографа

Г. не має різниці який прилад використовувати

  1. Перевірка опору обмоток статора проводиться  режимі мультиметра 

А. вольтметр

Б. омметр

В. амперметр

Г. потенціометр

  1. Чотирьохкомпонентний газоаналізатор не визначає

А. оксиду вуглецю (СО)

Б. оксиду азоту (NОX )

В. вуглеводнів (СН)

Г. вуглекислого газу(СО2)

  1. Найгірший метод видалення кодів помилок з пам’яті електронного блоку управління (ЕБУ)

А. по команді сканера

Б. відключивши живлення від ЕБУ

В. відключивши від «маси» клему «-» акумуляторної батареї

Г. дані методи рівносильні

  1. Температура датчика кисню для нормальної його роботи повинна бути

А. 100 оС

Б. 200 оС

В. 300 оС

Г. 400 оС

  1. Синусоїдний сигнал на осцилограмі можна отримати з

А. датчика Холла

Б. індукційного датчика

В. витратоміра повітря

Г. датчика положення дросельної заслінки 

  1. Показник датчика тиску у впускному колекторі при повному навантаженні двигуна дорівнює

А. 100КПа

Б. 120 КПа

В. 35 КПа

Г. 10 КПа

  1. Клапан системи рециркуляції відпрацьованих газів сполучає дві системи

А. впускну та впорскування

Б. запалювання та впорскування

В. впускну та уловлювання парів бензину

Г. впускну та випускну

  1. В системі впорскування L-Jetronic використовується

А. п’єзофорсунка

Б. електрогідравлічна форсунка

В. електромагнітна форсунка

Г. гідравлічна форсунка

  1. Система рециркуляції відпрацьованих газів використовується

А. для догорання не згорівшого бензину

Б. для зменшення оксиду азоту

В. для економії палива

Г. для збільшення потужності двигуна

  1. Ультрафіолетовий течешукач використовують для діагностики

А. системи мащення

Б. системи кондиціювання

В. системи охолодження

Г. системи живлення

  1. Кількість палива, що допускається, щоб витікала з форсунки системи  впорскування  L-Jetronic за 1 хвилину при перевірці її на герметичність дорівнює

А. 3 см3

Б. 0.3 см3

В. 1 см3

Г. Не допускається ніяке протікання.

  1. Справний датчик положення дросельної заслінки повинен видавати напругу в діапазоні

А. 0,0-5,0 В.

Б. 0,5-4,5 В.

В. 0,0-1,0  В

Г. 0,5-5,0 В

  1. При повністю закритій дросельній заслінці напруга на виході датчика положення дросельної заслінки не повинен перевищувати

А. 0,5 В

Б. 1,0 В

В. 5,0 В

Г. 4,0 В

  1. Швидкі коди неполадок можна зчитувати за допомогою

А.. світлодіода на корпусі

Б. аналогового вольтметра

В. миготливої лампочки

Г. сканера

  1. За частотою передачі коди несправностей умовно поділяються на

А. швидкі та повільні

Б. періодичні та неперіодичні

В. постійні  та тимчасові

Г. основні та другорядні

  1. Після ремонту необхідно видалити всі коди несправностей з пам’яті електронного блоку управління (ЕБУ)

А. щоб була вільна пам'ять для запису нових кодів

Б. щоб ЕБУ помилково не враховував  їх при подальшому управлінні

В. щоб зменшити час проведення самодіагностики

Г. коди видаляються автоматично, тому їх непотрібно видаляти

  1. За стандартом OBD-II буквою B позначається несправність, якщо вона виникла в

А. кузовній електроніці

Б. електроніці  на шасі

В. електроніці  системи управління силовим агрегатом

Г. системі тип, якої невизначений

  1. Логічний пробник має переваги, тому що

А. простий і зручний при використанні

Б. має високий вхідний опір

В. безпечний для  тестування низьковольтних ланцюгів.

Г. всі твердження вірні

  1. Спеціальний сканер призначений для

А.  роботи тільки з конкретними моделями автомобілів

Б.  роботи тільки з конкретними кодами несправностей

В.  діагностики тільки  системи живлення  та запалювання

Г.  роботи з різними моделями автомобілів

  1. При «отруєнні» датчика кисню свинцем чи кремнієм він видає помилковий сигнал про

А. збагачення паливо-повітряної суміші

Б. збіднення паливо-повітряної суміші

В. датчик взагалі не видаватиме ніякого сигналу.

Г. «отруєння» датчика не позначиться на його вихідному сигналові

  1. При передачі повільного коду неполадок перша цифра коду залежить від

А. частоти спалахів

Б. кількості спалахів

В. тривалості спалаху

Г. кількості і тривалості спалаху

  1. Код неполадок відповідає непостійній несправності. якщо

А. виявляється тільки за певних умов

Б. не існує постійно

В. має місце в одному ланцюзі

Г. правильне перше та друге твердження

  1. За стандартом OBD-II буквою Р позначається несправність, якщо вона виникла в

А. кузовній електроніці

Б. електроніці  на шасі

В. електроніці  системи управління силовим агрегатом

Г. системі тип, якої невизначений

  1. Основне призначення системи самодіагностики

А. збільшення потужності двигуна

Б.  зменшення шкідливих викидів двигуном

В. збільшення терміну служби датчиків

Г. зменшення витрат палива

  1. За стандартом OBD-II буквою С позначається несправність, якщо вона виникла в

А. кузовній електроніці

Б. електроніці  на шасі

В.  електроніці  системи управління силовим агрегатом

Г. системі тип, якої невизначений

  1. За стандартом OBD-II буквою U позначається несправність, якщо вона виникла в

А. кузовній електроніці

Б. електроніці  на шасі

В. електроніці  системи управління силовим агрегатом

Г. системі тип, якої невизначений

177.Найкращій метод видалення кодів помилок з пам’яті електронного блоку управління (ЕБУ)

А. по команді сканера

Б. відключивши живлення від ЕБУ

В. відключивши від «маси» клему «-» акумуляторної батареї

Г. дані методи рівносильні

  1. Параметру справного датчика тиску в впускному колекторі на холостому ходу відповідає значення

А.100КПа

Б. 120 КПа

В. 35 КПа

Г. 10 КПа

  1. Умови виникнення коду несправності в електронній системі управління автоматичної коробки перемикання передач (АКПП) є коли

А. сигнал хаотичний

Б. сигнал відсутній

В. сигнал виходить за заданий діапазон

Г. всі перераховані варіанти

  1. Причини мимовільного загальмовування автомобіля

А. неправильне регулювання вакуумного підсилювача

Б. засмічення дренажного отвору в кришці бачка головного циліндра

В. неповного повернення педалі назад після розгальмовування

Г. всі перераховані варіанти

  1. Тепловий розмикач може бути включений в мотор очищувача щоб

А. Паркувати щітки

Б. Захистити мотор

В. Забезпечити роботу в затриманому режимі

Г. Уповільнити рух щіток при сильному дощі

  1. Датчик кута повороту навколо вертикальної осі використовується в

А. антиблокувальній системі гальм

Б. протипробуксовочній  системі ведучих коліс

В. в системі курсової стійкості

Г. в електронній системі  блокування диференціалу

  1. Умовою запису коду несправності в контурі соленоїда автоматичної коробки перемикання передач (АКПП) є

А. несправний соленоїд.

Б. несправний роз'єму.

В. несправний блоку управління АКПП.

Г. всі перераховані варіанти

  1. Причини нагріву барабана заднього гальма

А. ослаблення або поломки стяжної пружини колодок гальма

Б. неповернення колодок в розгальмований стан

В. перекосу колодок із-за порушення положення опорних стійок

Г. всі перераховані варіанти

  1. Починати діагностику електронної системи управління двигуном (ЕСУД) потрібно починати з діагностичних карт

А. типу «А»

Б. типу «В»

В. типу «С»

Г. немає різниці яку використовувати першу

  1. Низький рівень масла автоматичної коробки перемикання передач (АКПП) призводить до

А. до затримки перемикання передач                         

Б. до більш раннього  перемикання передач

В. не впливає на  перемикання передач

Г. до відключення АКПП

  1. Причиню заносиу або відводу у бік при гальмуванні автомобіля є

А. забруднення або замаслення накладок колодок гальма

Б. засмічення трубопроводів або шлангів  на одній їх сторін автомобіля

В. задираки на робочій поверхні барабана

Г.  всі перераховані варіанти

  1. Парковка щіток очищувача за краями скла зменшує

А. споживання струму.

Б. падіння напруги.

В. аеродинамічний опір.

Г. аеродинамічний тиск.

  1. Наявність значних часток пластику в піддоні автоматичної коробки перемикання передач (АКПП) вказує на

А. можливе руйнування будь-якої втулки або  упорной  шайби

Б. вихід з ладу одного або декількох фрикційних елементів управління

В. несправність  гідротрансформатора

Г. можливе пошкодження внутрішніх поверхонь деталей

  1. Потріба надмірного зусилля при натисненні на педаль при гальмуванні автомобіля, вказує на

А. погане прилягання гальмівних накладок до робочої поверхні гальмівних барабанів

Б. пошкоджень діафрагми поршня підсилювача

В. пошкодження зовнішньої манжети головного циліндра гальма

Г. всі перераховані варіанти

  1. Система очищувача вітрового скла може мати

А. тільки один електродвигун

Б. один або два електродвигуни

В. ніяких електродвигунів

Г. всі вищезазначені варіанти

  1. За стандартом OBD-II цифра 0 в коді Р0123 вказує, що

А. несправність стандартна для всіх автомобілів

Б. несправність специфічна для різних марок автомобілів

В.  несправність в системі запалювання

Г. несправність електронного блоку управління

  1. За стандартом OBD-II цифра 3 в коді Р0301 вказує, що

А. несправність стандартна для всіх автомобілів

Б. несправність специфічна для різних марок автомобілів

В. несправність в системі запалювання

Г. несправність електронного блоку управління

  1. За стандартом OBD-II цифра 8 в коді Р0801 вказує, що

А. несправність стандартна для всіх автомобілів

Б. несправність в електроніці трансмісії

В. несправність в системі запалювання

Г. несправність електронного блоку управління

  1. За стандартом OBD-II цифра 6 в коді Р1621 вказує, що

А. несправність стандартна для всіх автомобілів

Б. несправність в електроніці трансмісії

В. несправність в системі запалювання

Г. несправність електронного блоку управління

 

  1. За стандартом OBD-II цифра 2 в коді Р0271 вказує, що

А. несправність стандартна для всіх автомобілів

Б. несправність специфічна для різних марок автомобілів

В. несправність в системі запалювання

Г. несправність в системі впорскування

  1. Опір колісного індукційного датчика повинен знаходиться в діапазоні

А. 100-200 Ом

Б. 800-1200 Ом

В. 10-20 Ом

Г. 80-120 Ом

  1. Схеми організації гібридних автомобілів поділяються

А. на статичні і динамічні

Б. на послідовні і паралельні

В. на механічні та гідравлічні

Г. усі відповіді вірні

  1. Електромобіль може працювати без коробки переключення передач, якщо

А. електродвигун розміщений на кожному з ведучих коліс

Б. усі колеса електромобіля є ведучими

В. електромобіль розвиває швидкість не більшу ніж 80 км/год.

Г. немає правильної відповіді

  1. Масове впровадження електромобілів на сучасному етапі гальмує

А. висока вартість акумуляторної батареї

Б. невисока максимальна швидкість електромобіля

В. невеликий ресурс пробігу без дозарядки

Г. усі відповіді вірні.

  1. Вкажіть, що з переліченого не є одним із різновидів автоматичної коробки перемикання передач (АКПП)

А. тіптронік

Б. кіктронік

В. варіатор

Г. немає правильної відповіді

  1. Більшість виконавчих механізмів електронних системи керування автоматичною коробкою перемикання передач (АКПП) за принципом дії є

А. кроковими двигунами

Б. електромагнітними клапанами

В. транзисторними ключами

Г. немає правильної відповіді

  1. Завданням електронних систем керування автоматичною коробкою перемикання передач (АКПП) є

А. забезпечення плавного переключення передач

Б. вибір необхідної  передачі залежно від умов руху

В. забезпечення економії палива   

Г. усі відповіді вірні

  1. Режим кік-даун в автоматичній коробці перемикання передач (АКПП)  використовується з метою

А. для швидкого розгону автомобіля під час старту з місця

Б. для швидкого пониження передачі під час обгону

В. для швидкого переходу в режим ручного управління  АКПП

Г. усі відповіді вірні.

  1. Електронний блок керування автоматичної коробки перемикання передач (АКПП) може переключати передачі з використанням різних алгоритмів – спортивного, зимового і т.д. з метою

А. швидшого розгону автомобіля під час старту з місця

Б. швидкої адаптації до умов руху автомобіля та стилю керування водія

В. для збільшення економії палива

Г. усі відповіді вірні

  1. Головним датчиком антиблокувальної системи гальм (ABS) є

А. датчик  обертів колінвалу;

Б. датчик положення дросельної заслінки;

В. датчик  частоти обертання коліс;

Г. немає правильної відповіді.

  1. Гіроскоп в системах курсової стійкості використовується

А. для вимірювання нахилу кузова відносно дорожнього покриття

Б. для вимірювання відхилення траєкторії руху автомобіля від його повздовжньої осі

В. для вимірювання різниці між обертами ведучих коліс

Г. немає правильної відповіді

  1. Режим, який не є одним з режимів роботи каналу антиблокувальної системи гальм(ABS)

А. режим збільшення тиску

Б. режим зменшення тиску

В. режим підтримки заданого тиску

Г. режим різкого підвищення тиску

  1. Датчик положення дросельної заслінки в електронній системі управління двигуном (ЕСУД) є

А. резистивний датчик

Б. імпульсний датчик

В. електромагнітний клапан

Г. кроковий двигун

  1. Абревіатура GPS перекладається, як

А. глобальна система пошуку

Б. глобальна система позиціонування

В. географічна система пошуку

Г. немає правильної відповіді

  1. До складу системи GPS входить

А. 8 супутників

Б. 10 супутників

В. 18 супутників

Г. 32 супутники

  1. Точність визначення координат об’єкта згідно стандарту GPS

А. 10 м

Б. 100 м

В. 200 м

Г. 500 м

  1. Не входить до складу основних функцій охоронних автомобільних систем

А. захист автомобіля по периметру

Б. захист автомобіля по об’єму

В. іммобілізація двигуна;

Г. визначення поточного місцезнаходження автомобіля на карті

  1. До складу автомобільної охоронної системи не відноситься

А. датчик  руху

Б. датчик нахилу

В. датчик відкривання дверей

Г. датчик температури зовнішнього повітря

  1. Кінцеві вимикачі дверей та капота, які використовуються в охоронних автомобільних системах відносяться до датчиків типу

А. контактних

Б. резистивних

В. імпульсних

Г. немає правильної відповіді

  1. Підвищити надійність охоронних автомобільних електронних систем дозволяє  функція

А. використання механічного блокування керма

Б. додаткове шифрування коду

В. режим «Паніка»

Г. немає правильної відповіді

  1. Частота передачі коду брелком автосигналізацій в Україні

А. 400 МГц

Б. 433,92 МГц

В. 600 МГц

Г. 200 МГц

  1. Зчитування коду з чіп-ключа може проходити

А. за допомогою інфрачервоного сигналу

Б. за допомогою магнітного зчитувача

В. за допомогою радіосигналу

Г. усі відповіді правильні

  1. У бортових комп’ютерах автомобілів використовується відображення інформації на

А. рідкокристалічному  дисплеї

Б. сенсорному екрані

В. проектуванні  зображення на лобовому склі автомобіля

Г. усі відповіді вірні

  1. Вхідним сигналом системи електронного підсилення керма є

А. дані про поточну швидкість автомобіля

Б. дані від гіроскопа про нахил кузова автомобіля

В. дані про частоти обертання передніх коліс автомобіля

Г. немає правильної відповіді

  1. У електронній системі управління двигуном (ЕСУД) використовується датчик фаз з метою

А. визначення моменту відкривання впускного клапана 1-го циліндра

Б. визначення факту роботи двигуна в режимі холостого ходу

В. визначення рівня токсичності відпрацьованих газів

Г. немає правильної відповіді

  1. Після постановки автомобіля на пост ремонту необхідно повісити табличку з написом «Двигун не запускати - працюють люди». Цей напис відноситься до типу знаків безпеки, які мають назву

А. заборонні з пояснюючим написом

Б. вказівні

В. попереджувальні

Г. називні

  1. У разі попадання етильованого бензину на шкіру рук або інші частини тіла необхідно виконати такі заходи

А. обмити ці місця гасом

Б. обмити водою з порошком або милом

В. обмити ці місця гасом, а потім водою з милом

Г. обмити водою

  1. Автобуси та вантажні автомобілі, пристосовані для перевезення людей, забезпечують вогнегасниками такого типу

А. ВП-5, ВВ-5

Б. хладоновий

В. повітрянопінний

Г. порошковий

  1. Для індивідуального освітлення і ручного електроінструменту при роботі в небезпечних виробничих зонах використовують величину напруги

А. 12 – 127 В

Б. 6 кВ

В. 2 кВ

Г. 0 – 42 В

  1. Про нещасний випадок в першу чергу необхідно повідомити

А. безпосередньо керівника робіт або будь-яку посадову особу

Б. прокуратуру

В. швидку допомогу

Г. поліцію

  1. При опіках шкіри кислотою необхідно виконати такі заходи

А. промити розчином борної кислоти( одна чайна ложка кислоти на склянку води)

Б. промити слабким розчином оцтової кислоти (оцет на половину розведений водою)

В. промити розчином питної соди (одна чайна ложка соди на склянку води)

Г. промити кип’яченою водою

  1. Комфортна температура повітря навколишнього середовища для працездатної людини повинна бути

А. 160 - 190 С

Б. 200 – 220 С

В. 180 – 200 С

Г. 160 – 220 С

  1. Колір, який використовується для визначення місця приєднання заземлення

А. жовтий

Б. зелений

В. синій

Г. червоний

  1. Перша допомога у разі поранення – це зупинити кровотечу, запобігти зараженню. Потрібно виконати такі дії

А. ополоснути рану водою і перев’язати бинтом

Б. засипати рану порошком і перев’язати марлею

В. рану обробити за допомогою марлі, вати йодом або перекисом водню, забинтувати

Г. рану забинтувати

 

 

 Критерії оцінювання

Правильна відповідь – 1 бал, максимальна сума – 50 балів

 

  

Рівень

Кількість набраних балів

Оцінка за 12-ти бальною системою оцінювання навчальних досягнень учнів

Середній

до 14

4

15-19

5

20-24

6

Достатній

25-29

7

30-34

8

35-39

9

Високий

40-44

10

45-49

11

50

12